Fire piger har været til talentsamling: 'Fodbold er det eneste, jeg tænker på'

Fire piger har været til talentsamling: 'Fodbold er det eneste, jeg tænker på'
Nanna Hansen, Josefine Holm, Maria Pedersen og Carouline Olsen spiller alle sammen i RIK og på det nye fælles ø-hold, som Nicklas Pedersen har stablet på benene. Han var i øvrigt med pigerne over til talentsamlingen i weekenden. Foto: Nicklas Pedersen
NYHED | ABONNENT | 28. MAR 2022 • 06:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. MAR 2022 • 06:00

Fire piger fra RIK har i weekenden været på Sjælland for at deltage i en talentsamling hos Dansk Boldspil-Union sammen med 18 andre piger fra det østlige Danmark. Nu drømmer de om at blive gode nok til at komme på ungdomslandshold.

RIK har de seneste år bygget en stor pigeafdeling op, hvor det lige nu vrimler frem med talentfulde unge spillere. Fire af dem var i weekenden til talentsamling hos DBU i Brøndby, og det gik rigtig godt fortæller Carouline Olsen, som var med til samlingen sammen med klubkammeraterne Nanna Hansen, Josefine Holm og Maria Pedersen.

– Det var rigtig sjovt, for så kunne man se, hvor gode de var derover. Og for at være ærlig så synes jeg, de var på vores niveau - i hvert fald dem vi spillede mod, fortæller Carouline Olsen og tilføjer:

– De er rimelig gode taktisk, og det vi jeg også sige, jeg er, så det var sjovt at spille, hvor de også forstod, hvad jeg mente.

Talentsamlingen var for piger mellem 12 og 13 år, så der er stadig et par år, før de kan blive udtaget til U15-landsholdet. Det er dog allerede nu noget, som de bornholmske piger drømmer om. Derfor håber Carouline Olsen også, at trænerne fra DBU har lagt mærke til hende under talentsamlingen.

– Jeg vil rigtig gerne med til næste træningssamling, så jeg håber, jeg kan få flere chancer, så jeg kan ende med at komme på ungdomslandsholdet, siger hun.

– Så nu venter vi, om vi får besked, om vi er videre. Hvis man ikke får besked, så er man ude, fortæller hun.

Hvad betyder fodbold for dig?

– Det betyder sindssygt meget. Det er det eneste, jeg tænker på hver dag. Jeg træner tre-fire gange træning om ugen og laver så styrketræning derhjemme selv.

Hvem er dit forbillede?

– Pernille Harder. Jeg synes, hun er ret sej.