De sidste kommer i mål klokken 22

De sidste kommer i mål klokken 22
To positive debutanter, Jan Ole og Lene Andersen fra Allinge, nyder lørdagens sidste solstråler på Hammerhavnen. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 11. NOV 2023 • 16:34
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. NOV 2023 • 16:34

Mjølner Trail & March satte deltagerrekord og bliver afviklet i fantastisk efterårsvejr.

I skrivende stund er de sejeste af de sejeste deltagere i Mjølner Trail & March stadig ude på ruten. Lørdag aften klokken 22 skal de sidste være i mål i Rønne.

Der var tilmeldt 386 deltagere til arrangementet, som finder sted for fjerde gang. Det er en klar deltagerrekord for arrangementet.

– Jeg tror, at det handler om, at folk snakker sammen, siger en af arrangørerne, Tommy Hulgaard, da han bliver bedt om at give sit bud på en forklaring på fremgangen.

Med andre ord har rygtet om arrangementet spredt sig.

– Vi spreder os over mange startgrupper og distancer, og man kan både løbe og gå. Det gør, at mange kan være med. Vi har i år rigtig mange med på de lange distancer, omkring 80 på 100 og 124 kilometer, tilføjer Tommy Hulgaard.

Debutanter fra Allinge

Nogle af dem, der havde hørt snakken om arrangementet og i år debuterede, var Lene og Jan Ole Andersen fra Allinge:

– Vi deltager ellers aldrig i arrangementer som dette, men går vores egne ture. Men vi er virkelig blevet positivt overraskede. Folk er søde, og man tager hensyn til hinanden. Vi har fået en på opleveren, og jeg synes faktisk, at det er sjovt, siger Lene Andersen.

Deres Mjølner-deltagelse slutter på Hammerhavnen, hvor de sidder på en bænk og får lidt at spise efter at være gået 21,7 kilometer fra Gudhjem.

De indrømmer også, at man ikke kan undgå, at der går lidt "sport" i det:

– Vi skulle have været i mål klokken 14. Men klokken blev 14.14, så nu har vi noget at stræbe efter til næste år, siger Jan Ole Andersen.

Også for "almindelige"

– Det er et flot arrangement, som jeg kun kan anbefale. Det er også for helt "almindelige mennesker". Og hvor har vi været heldige med vejret, siger Lene Andersen, der nyder lørdagens sidste solstråler.

Lene Andersen har også en kommentar om de mange soldater, der er med i marchen:

– Man siger ofte, at de unge ikke gider noget, men vi har mødt mange seje, unge mennesker i dag.

Ved depotet på Hammerhavnen ser man mange glade deltagere, også enkelte mærkelige gangarter, fordi skoene er begyndt at gnave.

Det skal nok gå

Eva Maria Jönsson fra Roskilde tager et bind om højre knæ:

– Jeg vrikkede om på venstre fod, og så har jeg nok kompenseret en lille smule, så jeg har belastet højre knæ. Men det skal nok gå. Der er ikke så langt til Rønne, siger Eva Maria Jönsson, der startede løbet fredag klokken 21 i Rønne.

Hun har ved depotet på Hammerhavnen lørdag ved 14-tiden løbet/gået 98,5 kilometer.

Det er tredje gang i træk, at hun deltager på løbets kongedistance, "diamanten", Bornholm rundt på 124 kilometer.

– Folk er glade og positive. Er der udfordringer, griner man lidt af det. Lige nu skinner solen. Men snart bliver det mørkt, og så skifter løbet igen karakter, og der venter en hård tur hjem til Rønne. Løberne bliver sendt ned at løbe på stranden efter Hasle, og nogle af dem kommer til at være ude til klokken 22, hvor vi lukker, slutter Tommy Hulgaard.


Den fjerde udgave af Mjølner Trail & March satte en eftertrykkelig deltagerrekord. Foto: Holger Larsen