Årets første nederlag: 'Det slår os ikke ud'

Årets første nederlag: 'Det slår os ikke ud'
Både Victor Olsen (tv.) og Nicolai Olsen havde forsøg på mål, men ind ville bolden ikke. Fotos: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 6. MAJ 2023 • 18:14
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
6. MAJ 2023 • 18:14

Hvidovre trak det længste strå i lørdagens opgør på Nexø Stadion, og dermed måtte NB Bornholm indkassere forårets første nederlag i Københavnsserien efter seks kampe, hvor det enten er blevet til uafgjort eller sejr for de gulblå.

Det eneste mål i opgøret blev scoret et par minutter før pausen, hvor NB Bornholm netop var blevet en mand i undertal, da Benjamin Holm Hansen fik tildelt et gult kort af dommer Morten Hjorth Hansen for et frispark midt på banen.

I anden halvleg var Nicolai Olsen tættest på en udligning, da han efter 51 minutter modtog et indlæg fra brormand Victor Olsen inde i målfeltet, men skuddet gik snert forbi stolpen og ramte sidenettet.

Ellers var det sparsomt med store forsøg fra hjemmeholdet, som havde svært ved at lægge et tungt pres på gæsterne. Det hjalp heller ikke på det, at Victor Olsen fik tildelt et gult kort efter 56 minutter, så NB igen måtte være i undertal i 10 minutter.

Victor Olsen måtte 10 minutter på bænken, da han fik tildelt et gult kort.

 

Kampen endte 1-0 til Hvidovre, og dermed missede NB chancen for at overtage fjerdepladsen i Københavnsserien.

– De har jo bolden det meste af tiden, og det vidste vi på forhånd, at det ville de have. Det har det været alle de gange, vi har mødt Hvidovre de seneste mange år. Forskellen i dag er bare, at vi putter den ikke ind i den anden ende, og det har vi været vant til, fortæller anfører Mathias Lund.

Hvidovres hold består hovedsageligt af unge spillere, som er i rigtig god kondition, og det var lørdagens kamp også et bevis på. Gæsterne løb og pressede NB i samtlige 90 minutter, og det er de færreste andre hold i Københavnsserien, som kan formå at gøre det, mener Mathias Lund.

Hvad gør man så, når man møder et hold, som knokler røven ud af bukserne?

– Det nemme svar er jo at knokle mere. Vi burde sætte os igennem mere fysisk. Jeg tænker, at det er nogle unge drenge, som vi spiller imod, og dem burde vi godt kunne overmatche på fysikken, og det synes jeg ikke, at vi gør. I hvert fald ikke i første halvleg. Det bliver bedre i anden halvleg, men ikke nok.

– Og så bliver vi jo lidt hæmmet af, at vi spiller i undertal flere gange, det hjælper bestemt ikke på det, siger anføreren.

NB burde have gået endnu hårdere til de unge spillere fra Hvidovre, mener anføreren.

 

Målet er stadig tredjepladsen

Nederlaget betyder, at NB's flotte stime med seks kampe i træk med enten sejr eller uafgjort blev brudt. Det seneste nederlag var i efterårets sidste kamp mod Sundby tilbage i november, og de gulblå var da ellers også begyndt at tænke, at holdet nærmest ikke kunne tabe.

– Et eller andet sted har man jo nok på fornemmelsen, at man burde ikke tabe og bestemt ikke, når vi møder nogle på hjemmebane.

– Men det er, som om der har været en tendens til, at vi spiller en kamp uafgjort, så vinder vi, spiller uafgjort og vinder. På et eller andet tidspunkt går den jo ikke, så skal man tabe. Og det var så den her gang.

– Og vi møder et hold, som også i foråret har skrabet nogle point sammen, og det gør de også i dag, desværre, siger Mathias Lund, som dog er sikker på, at NB nok skal komme tilbage på rette spor.

– Ja, selvfølgelig. Det er jo bare én kamp, og der er masser endnu. Det slår os ikke ud overhovedet.

NB Bornholm mangler seks kampe af sæsonen, og selvom drømmen om at nå længere op i tabellen led et knæk mod Hvidovre, så kan det stadig nås. I skrivende stund er der fem point op til tredje- og fjerdepladsen.

– Jeg tror også, at Thomas (Jørgensen, NB's cheftræner, red.) har sagt det før, at der er FB og Sundby, som nok ender som nummer 1 og 2, og vi skal sigte efter tredjepladsen, siger Mathias Lund.

– Vi har mødt de fleste hold omkring tredje- til sjettepladsen, og nu kommer vi til at møde nogle af de hold, som ligger nede. Og så er der selvfølgelig FB og Sundby, og får vi skabt nogle point der også, så tror jeg sagtens, at vi kan ende op på tredjepladsen. De andre skal jo også spille kampe, og dem kan de også smide point i.

Målmand Magnus Madvig Hansen blev sendt op i modstandernes målfelt i kampens sidste minut, da NB fik et hjørnespark, og det var lige ved at skabe en farlig situation.

 

Mathias Lund har overtaget anførerbindet

Mathias Lund har spillet i NB de seneste fem år. Her ses han i en kamp mod RIK i 2020. Arkivfoto: Torben Ager

NB Bornholm har fået ny anfører, da polakken Kacper Stukonis takkede af i efteråret. I stedet blev viceanfører Mathias Lund forfremmet til førsteanfører, og det betyder meget for ham.

– Selvfølgelig er det stort at være anfører. Og at være det i Nexø, det største hold på Bornholm, det er vel altid et eller andet. Men det er ikke, fordi det lægger et ekstra pres på en, siger Mathias Lund, som har været vant til at bære anførerbindet, når Kacper Stukonis var ukampdygtig.

Det er da heller ikke, fordi Mathias Lund er begyndt at råbe og skrige hele tiden inde på banen, fordi han nu fast løber rundt med et anførerbind på overarmen.

– Det er ikke, fordi jeg er den mest vokale derinde, men bare tilstedeværelsen gør jo noget.

Mathias Lund har fået sin fodboldopdragelse i Aakirkeby, men er nu i gang med sin anden periode som spiller hos NB Bornholm. For otte år siden spillede han kortvarigt på holdet, som dengang lå i Danmarksserien, og for fem år siden skiftede han så igen til Nexø. Det skete på opfordring fra Thomas Jørgensen, som på daværende tidspunkt lige var tiltrådt som ny NB-træner, og som tidligere havde haft fornøjelsen af at træne Mathias Lund i Midtbornholm.

– Og vi arbejder jo også sammen (hos Bornholms Brand, red.), og så luskede han mig ned på sit kontor og så spurgte han selvfølgelig, om jeg havde lyst til at komme herned, fordi nu skulle han herned.

– Jeg har oplevet lidt af hvert på de fem år. Der har været mange genopbygninger. Der er en tendens til, at hvert eneste forår spiller vi godt, og det er jo som regel, fordi vi bygger et nyt hold op hver eneste efterår, og når vi så når foråret, så klikker det hele, siger Mathias Lund, som er stolt over, at det er lykkedes at blive anfører for øens bedste fodbold, også selvom han ikke er fra Nexø.

– Det viser også noget om, også for de unge, at man kan sagtens komme op af her på Bornholm.