Forpagter søges til potentiel kassesucces

Forpagter søges til potentiel kassesucces
Rønnes Idrætshal kendes af rigtig mange, fordi det også er her, rønneboerne går hen for at aflevere deres stemmesedler, når der er valg. Arkivfoto: Berit Hvassum
ERHVERV | 29. MAJ • 11:45
ERHVERV | 29. MAJ • 11:45

Rønne Idrætshal søger forpagter til køkkenet: Man må etablere eget cateringfirma ved siden af, siger kommunen.

Går du og drømmer om at blive køkkenchef for en masse sportsudøvere? Så har du chancen nu, for Bornholms Regionskommune meddelte onsdag på sin hjemmeside, at køkkenet i Rønne Idrætshal er klar til at skifte hænder den 1. juli.

BRK søger en forpagter med erfaring inden for køkkendrift, der kan tilbyde sund og velsmagende mad til hallens gæster.

"Du får ansvaret for den daglige drift og friheden til at udvikle et spisested, der matcher behovene i hallen", lyder det indledningsvist.

Og så kommer trumfen:

"Sideløbende kan du etablere dit eget cateringfirma, der leverer mad ud af huset".

Den type virksomheder, hvor en privat forpagter laver en aftale med en kommunalt eller statsligt ejet bygning eller institution, er der mange af på Bornholm, siger tidligere Horesta-chef Benny Schou.

– Jeg er selv forpagter i en af dem, siger Schou, der forpagter restaurantvirksomheden Brohuset i Hammershus Besøgscenter.

Han ser ikke umiddelbart forpagtningen af køkkenet i Rønne Idrætshal som en potentiel kassesucces.

– Jeg kan ikke forestille mig, med den aktivitet der er i hallen, at driften er lønsom i sig selv. Derfor siger de det der med catering-virksomheden, for at gøre det attraktivt. Sådan fortolker jeg det, siger Benny Schou.

Forpagtningsaftalen består ifølge kommunen af en fast grundleje pr. måned, som sikrer stabile driftsomkostninger.

Om køkkenet

Den kommende forpagter vælges på baggrund af en samlet vurdering, baseret på en samlet vurdering af forpagtningspris, kvalitet- og sammensætning af menu, samt erfaring fra lignende virksomheder. Eventuelle socialøkonomiske tiltag i virksomheden vil tillægges stor vægt.

– De ser måske en idé i at man har nogle mennesker gående, der kan håndtere at passe caféen eller lave noget i køkkenet, a la Bornholms Mosteri. Det er meget sympatisk, siger Benny Schou.

– Men her gælder det samme som jeg sagde før. Jeg ikke sikker på at det er særlig lønsomt.

Køkkenet er fuldt udstyret med moderne faciliteter og placeret i en aktiv idrætshal med mange besøgende, skriver kommunen.

"Perfekt til både daglig drift og større events, så du kan optimere din drift og udvikle et stærkt og sundt madkoncept for hallens gæster", lyder det videre.

Ansøgere opfordres til at medsende et kortfattet forretningskoncept, hvor man beskriver hvilke ideer man har til forpagtningen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT