Årets bedste hovedstød? 'Næste gang scorer jeg sgu nok ikke på den'

Årets bedste hovedstød? 'Næste gang scorer jeg sgu nok ikke på den'
26-årige Mathias Lund var angriber for fem-seks år siden, men i takt med at han er blevet ældre, er han blevet rykket længere tilbage på banen. Lørdag viste han, at han ikke har glemt, hvordan man scorer mål. Fotos: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 3. JUN 2023 • 20:23
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. JUN 2023 • 20:23

Mathias Lund leverede et pragtmål, da NB Bornholm lørdag vandt 1-0 over Nørrebro på Nexø Stadion. Matchvinderen tør dog ikke love, at han kan gentage bedriften.

NB Bornholm spillede lørdag sæsonens sidste hjemmekamp i Københavnsserien, og selvom hverken oprykning eller nedrykning er en mulighed, var det en flok veloplagte spillere, som var mødt op til kamp.

Bornholmerne havde overtaget på gæsterne fra Nørrebro gennem det meste af kampen og endte med at vinde 1-0.

– Jeg synes jo, at vi er det bedste hold. Vi har mange gode muligheder, og det er fuldt fortjent, vi vinder, fortæller cheftræner Thomas Jørgensen, som dog måtte vente lang tid på en scoring til de gulblå.

Mathias Lund nåede nærmest ikke at opdage, hvad der var sket, før holdkammeraterne og bænken begyndte at juble over scoringen.

 

Beskeden matchvinder

Det forløsende mål kom efter 72 minutter i en situation, hvor Nørrebro var en mand i undertal efter at have modtaget et gult kort. NB's anfører, midtbanespiller Mathias Lund, var derfor blevet sendt op i angrebet, og han modtog en høj bold i feltet fra August Lund, som havde driblet hele vejen til baglinjen i højre side af banen. Med et følt hovedstød fik Mathias Lund sendt bolden i en flot bue over målmanden og ind i målet.

– Jeg tror faktisk slet ikke, at jeg når at tænke. Det føles, som om den bare rammer mig i hovedet. Og jeg har jo tid til at vende mig om og se den gå ind, så det er jo ikke, fordi det er en med allermest fart i, men der skulle åbenbart ikke mere til, fortæller en beskeden målscorer.

– Det er ren tilfældighed. Næste gang scorer jeg sgu nok ikke på den, siger Mathias Lund.

Der blev ikke scoret yderligere mål i kampen, men det burde der nok have været. Den største mulighed kom i overtiden - som endte med at blive på hele 10 minutter - hvor Nicolai Olsen spillede sin lillebror, Victor, helt fri i feltet, men afslutningen gik over mål. Tidligere i kampen havde NB ligeledes brændt nogle store chancer, men sejren kom i hus, og det er det vigtigste, pointerer Mathias Lund.

– Jeg synes, vi gør det godt, men det er måske den sidste afslutning, der kunne være skarpere. Jeg tænker, at vi har haft nogle spillere, som har været skarpere, end de var i dag.

– Men det er jo lige meget. Nu står vi med tre point, og det er det, der tæller, siger anføreren.

Mathias Lund var tæt på at få straffespark to minutter før scoringen, da en Nørrebro-spiller brugte ham som en form for trampolin.

 

Ser frem til pokalsemifinale

Sejren betyder, at NB Bornholm i skrivende stund er rykket op på femtepladsen i rækken, og generelt mener Thomas Jørgensen, at holdet har vist flot form i foråret.

– Der har vi været rigtig stærke. Jeg har sagt fra første kamp, at vi er et af de bedste hold i rækken, og det mener jeg rent faktisk. Når vi rammer vores niveau, så er der ikke mange, der slår os, og jeg synes, at vi har hævet vores bundniveau rigtig meget, og det er derfor, at vi har været så stærke i foråret, siger cheftræneren, som nu ser frem til tirsdagens pokalsemifinale mod Hasle samt sæsonens sidste kamp i Københavnsserien ude mod Skovshoved søndag den 11. juni.

– Nu har vi jo en spændende cupkamp mod Hasle på tirsdag, og den vil vi vinde. Vi vil vinde cup'en. Og så skal vi have vores tilhængere med over mod Skovshoved, og det bliver en fest, og der skal vi over og spille vores spil og lave nogle mål og vinde fodboldkampen.

Der var mange hårde dueller i kampen, og Nørrebro var i undertal i flere omgange. I overtiden måtte dommer Kim Andersen endda tage det røde kort op af lommen, da en Nørrebrospiller brokkede sig for voldsomt.

Nicolai Olsen har scoret 24 mål i sæsonen, men det blev ikke til mål nummer 25 i denne omgang.

Nicklas Harder Mogensen blev tidligere på sæsonen brugt mest som højreback, men er på det seneste blevet rykket op på midtbanen.