AaIF's nye succestræner ville egentlig hellere have trænet sit barnebarn

AaIF's nye succestræner ville egentlig hellere have trænet sit barnebarn
Tom Wridt er ny seniortræner hos AaIF, men egentlig var det et bestemt ungdomshold, som han havde satset på at træne i denne sæson. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 18. SEP 2022 • 19:19
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. SEP 2022 • 19:19

Med fire sejre i træk kunne Tom Wridt ikke have drømt om en bedre start på tilværelsen som ny cheftræner for AaIF. Men egentlig var det et helt andet hold, han havde satset på at træne i denne sæson.

Selvom Tom Wridt er glad for at have overtaget cheftrænerposten hos AaIF's seniorhold i Bornholms bedste herrerække, ville han egentlig hellere have trænet sit barnebarn.

Det afslører han over for Tidende.

– Jeg havde egentlig satset på, at når mit barnebarn var gammelt nok, så skulle jeg træne hende, for det ville være meget sjovt.

– Men nu træner jeg de unge mennesker i AaIF, og det er også fint nok, siger han med henvisning til, at mange af spillerne på AaIF's herrehold er unge drenge, som han trænede for et par år siden, da han var U17-træner i klubben.

Hvorfor har du overtaget trænerposten?

– Min kære svigersøn, Kenneth Hansen, er jo seniorformand sammen med sin gode ven Jacob Pedersen. Og så skulle de have en ny træner, og de havde en plan a og en plan b, og så var jeg plan c. Så jeg er plan c, som er trådt i kraft.

– Jeg har det fint nok med det, men jeg er lidt ærgerlig over, at der ikke er flere, som vil være trænere. Det er nogle af de samme travheste, som er der hele tiden. Jeg synes godt, der kunne være nogle andre, som kunne vise lidt interesse for det, så der kommer nogle nye ting frem, siger Tom Wridt, som slår fast, at han er meget glad for at træne AaIF's seniorhold.

Maksimumpoint efter fire kampe

Der er da heller ikke noget at sige til, at Tom Wridt er godt tilfreds med at træne AaIF's herrehold, for holdet er kommet flyvende fra start i den nye sæson i Bornfiber Ligaen.

Søndag tog AaIF imod Hasles andethold på Aakirkeby Stadion, og her blev det endnu engang til tre point for hjemmeholdet, som dermed har vundet alle sine fire første kampe i sæsonen.

AaIF vandt 2-1 på mål af Jeppe Friis Henriksen efter 13 minutter og Manuel Kofod efter 73 minutter, mens Nichlas Falk Poulmann fik reduceret for gæsterne efter 84 minutter. Hasle fik også scoret til 2-2, men målet blev annulleret for hånd på bolden, hvorefter Patrick Phillipsen fik gult kort i det 88. minut.

Hvad synes du om din start som cheftræner for holdet?

– Det siger sig selv, at når man har vundet alle kampene, så går det egentlig meget godt, siger Tom Wridt.

AaIF sluttede sidste sæson stærkt af og var tæt på at indhente Hasle, som vandt Bornfiber Ligaen. Den gode udvikling er fortsat i denne sæson, men at holdet har gjort rent bord er alligevel lidt overraskende, mener den nye cheftræner.

– Det er sgu fornuftige hold, der er i rækken, så hvis man ikke scorer på de chancer, man har, så kan man ikke forvente, at modstanderne brænder tilsvarende, selvom de ikke har bolden så meget, siger han.

Møder Viking i topopgør

Han peger da også på, at afslutningerne skal blive bedre, hvis det også skal lykkes at få den femte sejr i træk, når AaIF på lørdag møder Viking.

– Vi havde sgu masser af afslutninger (mod Hasle, red.), men det var ligesom om, de troede, at målmanden var en kegle, som skulle væltes, for de ramte ham simpelthen så mange gange. Så jeg håber da, at vi har lidt mere kvalitet i vores afslutninger mod Viking, for ellers tror jeg næppe, at vi vinder den kamp, siger han og afslører, at han ser rønneklubben, som den største udfordrer til titlen.

– Vi har hele tiden haft en forventning om, at det var Viking og os, der skulle kæmpe om det, siger Tom Wridt, som da også kan konstatere, at Viking indtager rækkens andenplads med 10 point efter de første fire kampe.

Viking delte førstepladsen med AaIF før denne runde, men da holdet fredag spillede uafgjort 1-1 mod Knudsker, er AaIF nu alene i spidsen. Vikings mål blev scoret af Andy Holm, som desværre også viste sig uheldigt bemærket ved at score selvmål. Dermed stod han for begge mål i opgøret mod Knudsker.

RIK og Nexø sad over i denne runde.

Stillingen:

AaIF     12 point
Viking   10 point
Hasle      3 point
Nexø       3 point
RIK          3 point
Knudsler  1 point