74-årig i fantastisk comeback: Løber med Bornholms Tidendes seniorpris

74-årig i fantastisk comeback: Løber med Bornholms Tidendes seniorpris
Tillykke til vinderen af Bornholms Tidendes seniorpris 2020. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 5. FEB 2021 • 20:10
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
5. FEB 2021 • 20:10

SPORTSPRISER

Lis Borring vil huske tilbage på 2020 med et smil, og det er der også god grund til.

Den 74-årige taekwondoudøver formåede nemlig i det forgangne år at vende tilbage på topniveau efter ikke at have konkurreret i over to år på grund af en knæskade, og comebacket gik så godt, at hun i slutningen af året hjembragte en bronzemedalje til online-VM i taekwondoteknik – også kaldet pomsaae – i alderskategorien 65+.

 

Jeg er da rigtig rigtig glad lige nu,
og jeg har virkelig lyst til at fortsætte.
Det kunne være rigtig spændende,
hvis vi får et EM i år et eller andet sted
i Europa, som holdes fysisk og ikke online,
og hvor jeg kunne være med.

 

For den præstation bliver hun nu hyldet som vinder af Bornholms Tidendes seniorpris 2020, hvilket hun ser som en stor ære.

– Jeg er rigtig tilfreds med at få seniorprisen. Det er jeg virkelig glad for. Specielt fordi det er oven på et år, hvor jeg lavede et comeback, siger Lis Borring med henvisning til sin skadespause, som hun havde mellem januar 2018 og starten af 2020.

Tanken om comeback

Det var på lægernes opfordring, hun stoppede med at konkurrere, efter hun var blevet opereret for slidgigt i knæet i starten af 2018. Derfor måtte hun afgive sin plads som udøver på taekwondolandsholdet, som hun har været udtaget til siden 2010.

Lis Borring sagde dog ikke helt farvel til landsholdet, for i stedet blev hun assisterende landsholdscoach. Men da coronakrisen indtraf i 2020, kunne hun ikke længere rejse over for at hjælpe landsholdet som coach, og så begyndte hun at tænke på, hvad hun så skulle bruge tiden til.

Her begyndte ideen om et comeback at blomstre i hendes hoved, for hun kunne føle, at knæet havde fået det bedre efter et par års pause fra konkurrencer.

– Og så så jeg, at de der onlinestævner kom og tænkte, at jeg ville lave et comeback. Og så måtte jeg leve med, at jeg på grund af mine knæ ikke kunne sparke lige så meget igennem, som jeg kunne før. Så jeg har startet på en god og forsigtig måde, siger hun og fortæller, at hun sammen med andre udøvere fra Bornholms Taekwondo Klub deltog i en del onlinestævner i løbet af 2020.


Lis Borring bliver her overrasket med blomster og gaver af Tidendes udsendte. Foto: Berit Hvassum

For hvert onlinestævne, hun deltog i, blev præstationerne bedre og bedre, og det kulminerede altså med, at landsholdstræneren spurgte hende, om hun ville være Danmarks repræsentant i 65+-kategorien til online VM, som blev afsluttet i december.

– Jeg skulle lige have formen på plads, for i de to år, jeg var coach, fokuserede jeg ikke så meget på mig selv, men mere på hvordan jeg skulle lære fra mig, og hvordan de andre skulle gøre. Men formen kom på plads i løbet af 2020, og jeg synes egentlig, det er gået meget godt, siger Lis Borring, og det kan man da kun give hende ret i med tanke på, at hun altså lykkedes med at vinde en VM-bronzemedalje.

Har fået blod på tanden

Lis Borring har tidligere vundet Bornholms Tidendes lederpris og har også flere gange været indstillet til hovedprisen, som kaldes Bornholms Tidendes sportspris. Hun blev blandt andet indstillet til sportsprisen i 2014, efter hun havde vundet guld til VM og også i 2015 og 2017, hvor hun vandt guld til EM.

Nu går hun efter at lave flere flotte resultater til slutrunder, for efter VM-bronzen i december har hun fået blod på tanden, og tildelingen af seniorprisen giver også ekstra motivation.

– Jeg er da rigtig, rigtig glad lige nu, og jeg har virkelig lyst til at fortsætte. Det kunne være rigtig spændende, hvis vi får et EM i år et eller andet sted i Europa, som holdes fysisk og ikke online, og hvor jeg kunne være med. Men lige nu fortsætter jeg med onlinestævner, siger hun med henvisning til, at coronasituationen stadig sætter en del begrænsninger for de fysiske stævner.

Umiddelbart kan knæet også holde til konkurrencerne, fortæller hun.

– Jeg sparker lidt på en anden måde. Jeg knalder ikke så meget igennem, og det vil sige, at jeg jo ikke kan få den samme kraft på mine spark, men det kan de andre gamle heller ikke, siger hun og griner.

– Jeg vil i hvert fald ikke ødelægge mine knæ yderligere, så jeg passer også mere på, når jeg træner. Men på stævnegulvet kan jeg jo godt en enkelt gang give den lidt mere power, siger hun.

Bornholms Tidende ønsker hermed Lis Borring tillykke med seniorprisen 2020.

 

Vinderne af Bornholms Tidendes sportspriser 2020

Igen i år hylder Bornholms Tidende den bornholmske sportsverden, som måske særligt denne gang har brug for et klap på skulderen efter en udfordrende tid med mange coronarestriktioner, som også lige nu sætter en stopper for mange af idrætsaktiviteterne.

For en måneds tid siden bad vi jer læsere om at komme med indstillinger til de forskellige sportspriser, og indstillingerne har vi bragt i avisen de seneste to uger.

En jury bestående af repræsentanter fra DGI Bornholm, Bornholms Idrætsråd, Bornholms Tidendes sportsredaktion samt fremtrædende bornholmske idrætsudøvere har kigget indstillingerne igennem og har valgt, hvem der skulle vinde priserne. Vinderne bliver offentliggjort i dag her i avisen, hvor man også kan læse et interview med hver af dem.

Fordi coronapandemien har sat store dele af sportsverdenen på vågeblus i 2020, har juryen besluttet ikke at uddele hovedprisen – sportsprisen – denne gang. De tre andre priser – lederprisen, talentprisen og seniorprisen – bliver dog uddelt.

Coronasituationen gør det desuden umuligt at holdet det traditionelle prisuddelingsshow, og det er derfor, vinderne denne gang afsløres i avisen.

Tillykke til alle vinderne og også tillykke til alle dem, som er blevet indstillet til priserne!