Transportaktører enige om tendens: Det bliver et folkemøde i topform

Transportaktører enige om tendens: Det bliver et folkemøde i topform
Folkemødet 2019 var det seneste i fuld skala med masser af udsolgte afgange med Bornholmslinjen. – De store indrejsedage er onsdag og torsdag, og der har vi lige nu cirka 16.000 passagerer, der skal til Bornholm over de to dage, og omkring 20.000 skal den modsatte vej lørdag og søndag, fortæller Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen, om status pt. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 6. MAJ 2022 • 17:30
NYHED | ABONNENT
6. MAJ 2022 • 17:30

– Umiddelbart ligner det fuldstændig niveauet fra 2019, siger Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen

 

Folkemødet har tidligere trukket op mod 100.000 gæster til Bornholm, og i år har arrangørerne bag mødet udtalt en forsigtig forventning om 60.000 gæster. Og de gæster skal fragtes til, fra og rundt på øen.

Bornholmslinjen oplever sædvanen tro stor interesse for billetter og melder allerede nu ud, at mange afgange til og fra Bornholm omkring Folkemødet er udsolgt.

– De store indrejsedage er onsdag og torsdag, og der har vi lige nu cirka 16.000 passagerer, der skal til Bornholm over de to dage, og omkring 20.000 skal den modsatte vej lørdag og søndag, fortæller Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen.

Han sammenholder tallene med 2019, hvor der i de samme dage var cirka 18.000 solgte billetter til øen og cirka 23.000 solgte billetter retur. Han understreger, at der stadig er over en måned til Folkemødet, og Bornholmslinjen forventer derfor, at der vil være flere, der både køber og melder fra. Han understreger ligeledes, at det selvfølgelig ikke er alle rejsende, der kommer til Bornholm, der skal til Folkemødet.

– Men umiddelbart ligner det fuldstændig niveauet fra 2019, og det er jo positivt og glædeligt, at folk vil af sted. Vi tror, at Folkemødet er tilbage, siger han.

Også hos flyselskabet DAT er tilbagemeldingen, at antallet af solgte billetter allerede nu ligner niveauet på samme tid for tre år siden i 2019. Det skriver DAT's kommercielle direktør, Robert Rungholm, i en mail.

I forbindelse med Folkemødet har DAT 150 afgange til og fra Bornholm, og det er samlet set 13.750 sæder. Robert Rungholm skriver, at belægningen under Folkemødet er på cirka 40 procent lige nu, og at afgange nogle tidsrum allerede er udsolgt.

– Sådan har det været alle år på det her tidspunkt, og hvis den nuværende trend fortsætter, vil der være flere passagerer i år end i 2019, spår han, men forsikrer, at der stadig er mange ledige pladser.

Normalt er det DAT, der står for al flytrafik til og fra Bornholm, men i forbindelse med Folkemødet får de konkurrence fra SAS og Norwegian, der åbner op for ekstraordinære flyvninger mellem København og Rønne. Norwegians rute skal køre over sommeren med enkelte ugentlige afgange, og det starter i dagene omkring Folkemødet, hvor selskabet regner med at flyve sammenlagt otte ture til og fra øen. Og noget tyder på, at udbuddet matcher efterspørgslen, for allerede nu kan de berette om høj interesse og mange solgte billetter.

– Det ser rigtig godt ud. Der er stadig billetter at få, men vi forventer snart at kunne meddele alt udsolgt i den uge, fortæller Andreas Hjørnholm, der er mediekontakt hos Norwegian.

Han ønsker ikke præcisere, hvor mange billetter de konkret har solgt, men Andreas Hjørnholm fortæller, at deres fly har kapacitet til et sted mellem 186 og 189 passagerer.

– Og så kan man jo så gange det med de otte afgange, siger han.

Ekstra oprustning hos BAT

Det er Bornholms busselskab BAT, der i høj grad kommer til at stå for at transportere de mange gæster rundt på øen. Og hvis antallet af gæster når op på niveauet fra før coronapandemien, kræver det noget ekstra oprustning.

– Generelt forventes Folkemødet at blive samme størrelse som i 2019, hvilket vi også planlægger efter, skriver direktør i BAT, Kim Kock-Hansen i en mail og uddyber:

– Vi er i fuld gang med at planlægge, og vi har et tæt samarbejde med de lokale vognmænd, der hjælper os med ekstra rutebusser.

Han uddyber, at BAT i forbindelse med Folkemødet har lavet en aftale om 10 ekstrabusser, og at de planlægger at justere lidt i eksisterende ruter for at transportere gæsterne til og fra Folkemødet fra Bornholms Lufthavn, Rønne Havn og øens andre byer.

Kim Kock-Hansen skriver endvidere, at BAT er i tæt dialog med både Bornholms Lufthavn og Bornholmslinjen for at sikre bedst mulig kollektiv transport til færge og fly.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.