– De store indrejsedage er onsdag og torsdag, og der har vi lige nu cirka 16.000 passagerer, der skal til Bornholm over de to dage, og omkring 20.000 skal den modsatte vej lørdag og søndag, fortæller Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen.
Han sammenholder tallene med 2019, hvor der i de samme dage var cirka 18.000 solgte billetter til øen og cirka 23.000 solgte billetter retur. Han understreger, at der stadig er over en måned til Folkemødet, og Bornholmslinjen forventer derfor, at der vil være flere, der både køber og melder fra. Han understreger ligeledes, at det selvfølgelig ikke er alle rejsende, der kommer til Bornholm, der skal til Folkemødet.
– Men umiddelbart ligner det fuldstændig niveauet fra 2019, og det er jo positivt og glædeligt, at folk vil af sted. Vi tror, at Folkemødet er tilbage, siger han.
Også hos flyselskabet DAT er tilbagemeldingen, at antallet af solgte billetter allerede nu ligner niveauet på samme tid for tre år siden i 2019. Det skriver DAT's kommercielle direktør, Robert Rungholm, i en mail.
I forbindelse med Folkemødet har DAT 150 afgange til og fra Bornholm, og det er samlet set 13.750 sæder. Robert Rungholm skriver, at belægningen under Folkemødet er på cirka 40 procent lige nu, og at afgange nogle tidsrum allerede er udsolgt.
– Sådan har det været alle år på det her tidspunkt, og hvis den nuværende trend fortsætter, vil der være flere passagerer i år end i 2019, spår han, men forsikrer, at der stadig er mange ledige pladser.
Normalt er det DAT, der står for al flytrafik til og fra Bornholm, men i forbindelse med Folkemødet får de konkurrence fra SAS og Norwegian, der åbner op for ekstraordinære flyvninger mellem København og Rønne. Norwegians rute skal køre over sommeren med enkelte ugentlige afgange, og det starter i dagene omkring Folkemødet, hvor selskabet regner med at flyve sammenlagt otte ture til og fra øen. Og noget tyder på, at udbuddet matcher efterspørgslen, for allerede nu kan de berette om høj interesse og mange solgte billetter.