Sådan lukkes hullet efter kuldsejlet plan for parkering

Sådan lukkes hullet efter kuldsejlet plan for parkering
Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 19. SEP 2023 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. SEP 2023 • 15:30

Da kommunalbestyrelsen i juni besluttede ikke at indføre den ellers planlagte parkering mod betaling i seks bornholmske byer, betød det ikke kun, at bornholmere og turister slipper for at skulle betale for at parkere deres bil.

Det efterlod også et hul på knap 4,2 millioner kroner i dette års kommunebudget. Og et endnu større hul i budgettet for næste år samt årene derefter.

At lukke det hul får nu alligevel noget at gøre med parkering. Kommunens pulje til parkeringsforhold og parkeringsstrategier kommer til at dække godt det halve af den manglende indtægt (knapt 2,3 millioner).

Knapt 1,9 millioner ubrugte kroner fra kommunens anlægspulje til veje og broer er udset til at dække den anden del af parkerings-hullet i årets budget. Puljen bliver normalt brugt til anlægsarbejder, der sigter mod en bedre trafiksikkerhed.

Det vil betyde, at der ikke er flere penge tilbage i puljen til parkeringsstrategier. Kassen med penge til anlægsarbejder på veje og broer vil derimod stadig rumme fem millioner kroner.

Planen for at lukke hullet efter den kuldsejlede plan for parkering mod betaling er gået glat gennem to af kommunalbestyrelsens udvalg. Derfor ligner det en formssag, at kommunalbestyrelsen vedtager den endeligt torsdag aften. jm