Forsvarsministre skal diskutere russiske krænkelser omkring Østersøen

NOTITS | 8. AUG 2022 • 06:10
Af:
Ritzau
NOTITS
8. AUG 2022 • 06:10

Mandag mødes forsvarsminister Morten Bødskov (S) med forsvarsministrene fra Norge og Sverige i Malmø.


Det russiske militær opfører sig mere aggressivt - også i Danmarks nærområde omkring Østersøen.

Derfor er det vigtigere end nogensinde, at Danmark kan arbejde godt sammen med Sverige og Norge.

Sådan lyder det fra forsvarsminister Morten Bødskov (S), inden han mandag mødes med forsvarsministrene fra Norge og Sverige i Malmø. Det er Bjørn Arild Gram fra det norske Senterparti og Peter Hultqvist fra de svenske socialdemokrater.

– I Norden har vi et tæt og stærkt forsvarssamarbejde. Det er nødvendigt, da vi lever i en usikker tid, hvor vi helt grundlæggende ikke kan føle os sikre som følge af Ruslands aggressive adfærd, siger ministeren i en pressemeddelelse.

I meddelelsen peger Forsvarsministeriet på, at Rusland igennem en længere periode har oprustet markant i området ved Østersøen. Især de seneste fem år.

Danmark har et særligt ansvar for sikkerheden i regionen, lyder det videre.

– Det ansvar skal vi løfte sammen med vores samarbejdspartnere, for det forhøjede spændingsniveau i regionen vil også påvirke de nordiske lande, skriver ministeriet blandt andet.

Så sent som i april i år blev den russiske ambassadør i Danmark kaldt til møde i Udenrigsministeriet, efter at russiske kampfly havde krænket dansk luftrum omkring Bornholm. Det samme skete i juni sidste år.

I april i år krænkede russiske fly også svensk luftrum kortvarigt.

– Vi skal stå sammen med vores naboer om vores fælles værdier og sikkerhed, siger Morten Bødskov i pressemeddelelsen.

Når fly krænker dansk luftrum sender Forsvaret sit afvisningsberedskab afsted. Langt de fleste gange til Østersøen.

Afvisningsberedskabet har allerede været på vingerne 22 gange frem til og med april i år. Flyene i afvisningsberedskabet blevet sendt af sted 30 gange i alt sidste år.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 30-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag - fredag morgen: På den anden side af midnat venter dig fornuftige priser i omegnen af 2,30 kr./kWh alt inkl. Vinden er fortsat svag og den nordiske vandkraft lader også vente på sig - derfor endnu en dag med et højt prisniveau med tæt på 6 kr./kWh alt inkl. mellem 17 og 18. Opdateret 13.07. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning