40 millioner skal gøre Nørrekås til et levende havnetorv

40 millioner skal gøre Nørrekås til et levende havnetorv
Nørrekås Lystbådehavn som et maritimt kulturcentrum – måske med mulighed for flere mindre butikker, cafeer og issalg – er en af de ting, der indgår i den nye projektansøgning Bornholms Regionskommune netop har indsendt. Arkivfoto: Henrik Nielsen
NYHED | ABONNENT | 24. MAJ 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
24. MAJ 2023 • 15:30

Torsdag skal kommunalbestyrelsen tage stilling til et projekt, der skal skabe et levende havnetorv på Nørrekås Lystbådehavn og forbinde den med Velkomstcenteret. Ansøgningen er allerede sendt.

En urban sti fra Velkomstcenteret til Nørrekås Lystbådehavn, et rekreativt areal med plads til beachvolley og strandfodbold, og lystbådehavnen som et maritimt kulturcentrum – måske med mulighed for flere mindre butikker, cafeer og issalg. Det er nogle af de ting, der indgår i den nye projektansøgning Bornholms Regionskommune netop har indsendt.

Arbejdet med at udvikle Rønne by har været undervejs i nogle år, men nu har det ene af de to hovedprojekter – nemlig udviklingen af Nørrekås Lystbådehavn og miljøet omkring altså endelig fundet sin form, og ansøgningen om finansiering blev allerede afsendt tirsdag.

– Udgangspunktet for det samlede projekt er ønsket om at skabe et sammenhængende område, der er åbent og byder alle de besøgende, der kommer til Bornholm, samt rønneboerne og resten af bornholmerne velkommen, står der i sagsfremstillingen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.