Kommunen søger millioner til et nyt Nørrekås

Kommunen søger millioner til et nyt Nørrekås
Foto: Henrik Nielsen
NYHED | 25. MAJ 2023 • 19:03
Jakob Marschner
Journalist
NYHED
25. MAJ 2023 • 19:03

Godt 40 millioner kroner. Det er den samlede pris for at udvikle og skabe et nyt Nørrekås i Rønne.

Kommunen har støtte fra private bag projektet, blandt andet fra Rønne Havn, og torsdag aften godkendte kommunalbestyrelsen så at søge en betydelig del af det samlede beløb i den af Erhvervsstyrelsens puljer, der handler om at udvikle områder til turisme. Går alt efter planen, kommer kommunen ikke til at sætte flere penge i planen end midler, der allerede er blevet afsat.

Målet er at gøre Nørrekås til et sammenhængende område, der er åbent og byder både turister og fastboende velkommen til Bornholm.

Kommunens ansøgning til Erhvervsstyrelsen deler Nørrekås op i tre delområder, der "er forskellige, men også er hinandens forudsætning i ambitionen om at skabe et attraktivt havnemiljø for besøgende såvel som for borgerne på Bornholm."

Delområde 1 er arealet mellem Bornholms Velkomstcenter og Tysklandsvej. Delområde 2 er forkastningen, og delområde 3 er lystbådehavnen.

Blandt de tre ser arbejdsgruppen bag kommunens ansøgning det største potentiale i forkastningen, der i dag er meget slidt og har hårdt brug for at blive renoveret – men kan udvikle sig til et stort aktiv for både mennesker og virksomheder.