Fynsk museum sætter rekord med bornholmermaler på væggene

Fynsk museum sætter rekord med bornholmermaler på væggene
For tiden kan Høst opleves i Kerteminde. Foto: Johannes Larsen Museet
NYHED | ABONNENT | 3. FEB 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. FEB 2023 • 15:30

Særudstilling med Oluf Høst er først og fremmest grunden til besøgsrekorden, fortæller Johannes Larsen Museet.


Johannes Larsen Museet i Kerteminde på Fyn har sat besøgsrekord i januar. Med 4.024 gæster ligger den nye rekord omkring tusind gæster over den hidtidige højdespringer fra januar 2016, og museet er ikke i tvivl om, at en særudstilling med over 100 af Oluf Høsts værker er hovedårsagen.

"Den anmelderroste Oluf Høst-udstilling er først og fremmest grunden til publikumsinteressen i en periode, der ofte rimer på lavsæson ... Det er skønt at mærke de mange positive reaktioner på særudstillingen, og vi håber naturligvis, at interessen fortsætter", skriver museet på Facebook.

– Flere har sagt, at det er en fantastisk udstilling. Én sagde sågar, at det var den smukkeste, han nogensinde havde set, siger museumsinspektør Malene Linell Ipsen fra Johannes Larsen Museet til Tidende.

– Det er tydeligt, at mange af vores gæster kender Høst i forvejen – og at de har længtes efter en stor Høst-udstilling. For det er længe siden, vi har set sådan én uden for Bornholm, siger museumsinspektøren, som selv har arbejdet på Oluf Høst Museet i Gudhjem sideløbende med sit arbejde i Kerteminde.

På den baggrund konstaterer hun, at Høsts værker nyder godt af at komme ud og få luft omkring sig.

– Her hænger de i en stor bygning, som er bygget til museet – og ikke i et hjem, som de gør i Gudhjem. Jeg elsker Høst-museet i Gudhjem, men jeg synes også, at billederne har godt af at komme ud og få noget plads på vores store, hvide vægge.

Museet i Kerteminde har blandt andet lånt hele den faste samling fra Oluf Høst Museet.

Det er ikke kun publikum, som er begejstret. Både Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten har haft en anmelder forbi museet i Kerteminde, og begge var begejstrede over det, de så. Både Torben Weirup i Kristeligt Dagblad og Tom Jørgensen i Jyllands-Posten kvitterede således med fem stjerner.

"Det er en fin og på flere måder bevægende udstilling, hvor den besøgende modtages med et selvportræt samt tre af Oluf Høsts mest kendte, tilbagekommende motiver: en af Bornholms rundkirker, gården Bognemark og en aftenhimmel med stjerner i det fjerne", skrev Torben Weirup.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning