Flere ideer til baltisk samarbejde

Flere ideer til baltisk samarbejde
Omkring 20 interesserede deltog, da foreningen Baltisk Bro holdt åbent møde på Svaneke Rådhus. Flere af dem kom med ideer til foreningens fremtid. Foto: Jens Stubkjær
NOTITS | ABONNENT | 7. MAR 2023 • 10:15
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
7. MAR 2023 • 10:15

Foreningen Baltisk Bro er ved at finde ud af, hvad den skal arbejde med.

Et netværk med flere øer i Østersøen, kulturel udveksling og et samarbejde om bæredygtig turisme er nogle af de ideer, foreningen Baltisk Bro fik at arbejde videre med, da den søndag holdt sit første åbne møde.

Godt en snes personer mødtes i den gamle byrådssal i Svaneke, og en del af dem havde medbragt ideer til fremtiden, fremgår det af en pressemeddelelse.

Susanne Månsson foreslog, at man skal udvide kontakterne med den estiske ø Saaremaa til at danne et helt netværk med andre øer i Østersøen, og Elisabeth Falk bød ind med et arbejde med udveksling omkring Gourmet Bornholm, madoplevelser og bæredygtig turisme. Derudover fyldte kulturen og ikke mindst kunsten en del.

Helge Østergaard fortalte om sine omfattende kontakter med Letland i 1990'erne, da han boede på Østerbro i København. I dag bor han og hans kone i Listed i et hus med galleri og tilhørende værelse, hvor kunstnere kan bo. Han tilbød at stille det hele til rådighed for Baltisk Bro for tilrejsende kunstnere fra Saaremaa og som led i kunstudveksling og til møder. Erik Schuldt er næstformand i Galleri Rasch og interesseret i at invitere kunstnere fra Baltikum og meget gerne fra Saaremaa til at udstille på galleriet, og han vil også gerne hjælpe kunstnere fra Bornholm til at komme til Saaremaa. Endelig spurgte Kirstine Jørgensen, om ikke det er muligt, at Baltisk Bro Bornholm kan hjælpe Saaremaa med at finde finansiering til at kunne deltage i Bornholms Kulturuge i 2023.