Samarbejdet er vigtigere end nogensinde

SYNSPUNKT | ABONNENT | 3. MAR 2023 • 17:30
Af:
Mikael Benzon
Enhedslisten
medlem kommunalbestyrelsen
SYNSPUNKT | ABONNENT
3. MAR 2023 • 17:30

Krigen i Ukraine bør også få os bornholmere til at reflektere over vores centrale position i Østersøen, skriver Mikael Benzon fra Enhedslisten.

Alle taler om at EU - ja hele verden er gået ind i en ny tid med Ruslands illegale aggressionskrig mod Ukraine - og at vi har levet i en forstillelse, når vi efter murens fald troede, at vi i Europa kunne leve i evig fred, samarbejde og udvikling.

De samme eksperter, der ikke troede at Rusland ville vove at indlede en angrebskrig, står nu et år efter og vil anvise os, hvordan vi skal samarbejde og føre international politik fremover; Konsensus synes at være en tilbagevenden til den kolde krigs politik, som er baseret på magtrelationer og oprustning.

Det kan rigtignok godt være, at tiden er løbet fra endeløs liberalisering og globalisering. Men samtidig kan man konstatere, at det regionale samarbejde mellem regionerne rundt om Østersøen, har været det mest frugtbare og det område af det tidligere Østeuropa, og er den region, der har vist det største fremskridt i forhold til samarbejde, økonomi - ja udvikling i det hele taget.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her