Hvor drømmer vi os hen – i Østersøen

Hvor drømmer vi os hen – i Østersøen
Fra en tidligere krigsøvelse i Østersøen med deltagelse af flere lande. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 20. MAR 2023 • 05:30
Af:
Redaktionen
NYHED | ABONNENT
20. MAR 2023 • 05:30

En helt ny debatrække bliver sat i gang i dag. Det første af en lang række temaer bliver Bornholms rolle i Østersøen – et område, som historisk har været genstand for uro, og som igen – efter en periode med fred – er udsat for politiske spændinger.

Hvor drømmer vi os hen? Under den overskrift sætter Tidende sammen med Baltisk Bro, LAG-Bornholm, CRT og De Bornholmske Borgerforeningers Samvirke i dag gang i den første af en lang række temadebatter, som over det næste års tid vil strømme ind i spalterne med holdninger, meninger og ikke mindst drømme om Bornholms udfordringer og muligheder.

Ambitionen er hver måned at starte en ny længerevarende debat af et emne, startende i dag med temaet Bornholms rolle i Østersøen.

Og netop dette tema er – desværre, må man sige – yderst relevant på grund af den store uro mod øst. Under den kolde krig spillede Bornholm en helt særlig rolle, og den sovjetrussiske besættelse i 1945-1946 trak lange skygger over øen i de mange følgende år.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.