– Der var engang, hvor Bornholm var aktiv i hele østersøregionen, havde kontakter, forbindelse og samarbejde på kryds og tværs. Sådan er det ikke længere, siger han.
– Der er fortsat kontakter, forbindelser og samarbejde, men ikke i samme grad på kryds og tværs, og ikke tilnærmelsesvist med samme strategiske sigte. I de senere år, er der dog flere og flere, der taler om det værdigivende i at samarbejde i og omkring Østersøen med Bornholm som udgangspunkt. Hvad skal der til, hvad er mulighederne i dag, og ikke mindst hvorfor?
Mads Wolff håber på en debat, der kan kaste lys over, hvilke muligheder Bornholm kan og bør forfølge for at positioniere sig i en den nye virkelighed.
– Geografien er naturligvis uforandret. Bornholm ligger fortsat klippefast solidt i den sydlige del af Østersøen. Men vi ser, at verden bliver mindre, når vi aner vindmølleparken tæt på Rügen, og snart kommer de også tættere på. Men hvordan placerer Bornholm sig i dag, og hvordan kan vi selv være med til at påvirke, hvordan udviklingen skal ske. Hvor skal vi arbejde sammen med vores naboer, og hvad skal vi gøre sammen med dem, spørger Mads Wolff.
Deltag i debatten