Libanons sundhedsminister kalder angreb for massakre

25. SEP 2024 • 05:02UDLAND

Libanons sundhedsminister siger, at ofrene for Israels angreb i landet i vid udstrækning har været civile.

Libanons sundhedsminister kalder situationen i Libanon en "massakre" og siger, at landets hospitaler har svært ved at følge med indbyggernes behov for behandling.

Det skriver BBC.

Der er den seneste uge sket en markant optrapning i kamphandlingerne mellem Israel og den militante bevægelse Hizbollah. Israel siger, at landet med sine luftangreb går efter mål med forbindelse til Hizbollah i Libanon.

Ifølge de libanesiske sundhedsmyndigheder har israelske angreb siden mandag dræbt mindst 558 personer i Libanon.

Og ifølge landets sundhedsminister, Firass Abiad, er der er i vid udstrækning tale om civile.

- Hvis man ser på de folk, som kommer ind på skadestuerne, er det tydeligt, at de er civile. De er ikke de kombattanter, som Israel hævder, at de er, siger han til BBC.

- Vi kender til ofrene for angrebene, fordi vores ambulancer er dem, der kører dem til hospitalerne. De er civile, som var i gang med at lave normale ting.

Han kalder til mediet også den nuværende situation i Libanon for en "massakre".

Tirsdag blev Libanons hovedstad Beirut ramt af et angreb, som dræbte det højtstående Hizbollah-medlem Ibrahim Qubaisi. Hizbollah har bekræftet hans dødsfald.

Qubaisi er blevet beskrevet som leder af Hizbollahs missil- og raketstyrke.

Hizbollah svarede igen på angrebet ved at affyre mere end 300 raketter mod det nordlige Israel. Ifølge Israels militær blev seks personer i denne forbindelse såret.

Sidst de to parter var i åben krig var i 2006.

Til BBC sammenligner sundhedsministeren de to situationer med ordene "helt bestemt ser vi nu på en mere ondskabsfuld krig, særligt i forhold til hvordan de civile bliver ramt".

Mediet beskriver mandagens luftangreb mod Libanon som de mest dødelige siden 2006.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT