Otte mister livet efter pludselig regn i tørkeramte Brasilien

13. OKT 2024 • 01:36UDLAND

Brasiliens hovedstad havde ikke fået regn i 165 dage, da voldsomme byger ramte fredag. Otte er døde i landet.

Mindst otte personer har mistet livet som følge af voldsom regn i Brasilien.

Det oplyser myndighederne i landet, som er blevet ramt af den kraftige regn efter en tid med udpræget tørke og hærgende skovbrande.

Siden fredag er der i det centrale og sydøstlige Brasilien blevet målt vindstød på 100 kilometer timen, og der er faldet op til 10 centimeters regn om dagen.

Det oplyser landets meteorologiske institut.

Regnen har i delstaten Sao Paulo kostet syv personer livet, efter at der er sket flere ulykker med træer, som er væltet, og bygninger, som er kollapset.

I storbyen Sao Paulo, som ligger i delstaten af samme navn, er mange desuden ramt af strømsvigt. Energiselskabet Enel siger, at omkring 1,6 millioner husstande og virksomheder fortsat er foruden strøm.

I landets hovedstad, Brasilia, er en soldat død, og en anden soldat er blevet såret. De var i gang med at tage et flag, som hang foran militærets hovedkvarter i byen, ned, da et træ væltede ned over dem.

Lokale brasilianske medier har beskrevet, at embedsmænd i landets kongres desuden har måttet bruge paraplyer indendørs, fordi regnen er sivet ind gennem taget i underhuset.

Efter 165 dage uden regn i Brasilia, er der dog også flere, der byder regndråberne velkomne, skriver AFP.

I løbet af de seneste måneder har hele landet været ramt af en tørke, som er den værste, siden man begyndte registrering af nedbør i landet.

Ifølge forskere skyldes det klimaforandringer.

Tørken medførte skovbrande på tværs af landet. Mellem januar og september i år brændte et areal på 22,38 millioner hektar ned.

Det svarer til et område, der er mere end fem gange så stort som Danmark. Halvdelen af arealet befinder sig i regnskoven i Amazonas.

Skovbrandene efterlod også jaguarer med brandsår i vådområdet Pantanal og sendte tyk røg til flere af landets storbyer.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT