Pogacar kan afslutte enestående sæson med Coppi-rekord

12. OKT 2024 • 07:15SPORT

Tadej Pogacar er storfavorit til lørdagens Lombardiet Rundt. Et løb han kan vinde for fjerde gang i træk.

I 2024 har der i cykelsporten været Tadej Pogacar og så alle de andre. Den 26-årige slovener har vist et niveau, som måske aldrig tidligere er set i et kalenderår.

Lørdag afslutter han sin forrygende sæson med Lombardiet Rundt, årets femte og sidste cykelmonument. Og meget passende kan Pogacar gå på ferie ved at tangere en rekord.

En sejr i De Faldne Blades Løb, som efterårsklassikeren kaldes, vil være hans fjerde i træk i løbet. Den bedrift har kun den italienske legende Fausto Coppi leveret i efterkrigsårene.

- Jeg kommer helt sikkert til at se tilbage på dette år som noget særligt. Men det er ikke ovre endnu, og vi vil gerne slutte det godt af med et godt resultat i mit sidste løb i år, siger det slovenske unikum ifølge AFP før løbet.

Pogacar er cyklet fra succes til succes i år, og med sin enestående VM-solotriumf i sidste måned blev han den blot tredje rytter i historien til at vinde Tour de France, Giro d'Italia og VM i samme sæson. Det har kun Eddy Merckx og Stephen Roche tidligere præsteret.

Læg dertil, at han i Touren og Giroen hentede samlet 12 etapesejre, vandt monumentet Liège-Bastogne-Liège og nyklassikeren Strade Bianche samt Catalonien Rundt i foråret. I sidstnævnte vandt han også fire etaper.

Han varmede op til VM med en sejr i Grand Prix Cycliste de Montréal og fejrede VM-triumfen med at vinde Giro dell'Emilia i sit første og hidtil eneste løb i regnbuetrikoten.

- Det har været en perfekt sæson for os. Hele holdet har arbejdet virkelig hårdt, og tingene er bare faldet i hak for os, siger Pogacar.

Sidste år kørte han solo 32 kilometer fra mål og triumferede i Bergamo. Med hans angreb mere end 100 kilometer fra mål til årets VM kan det være, konkurrenterne skal holde øje med angreb længere ude fra lørdag.

Hans sæson har fået de fleste andre rytteres præstationer til at blegne, men et kig i statistikkerne viser, at resten af UAE-holdet også har haft et fuldstændig forrygende år.

Det er blevet til samlede sejre i 12 etapeløb, mens man har vundet 68 løb (endagsløb eller en etape i et etapeløb, red.) i 2024.

Pogacar står for tre af de samlede sejre. 21 gange er han kommet først over målstregen på en etape eller i et endagsløb.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT