Hizbollah affyrer missiler mod militærbase nær israelsk havneby

12. OKT 2024 • 08:48UDLAND

Civile i det nordlige Israel bør for deres egen sikkerheds skyld holde sig fra militærbaser, siger Hizbollah.

En israelsk militærbase syd for havnebyen Haifa er lørdag morgen blevet angrebet med missiler.

Det oplyser den militante bevægelse Hizbollah i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Haifa ligger 20 kilometer syd for grænsen til Libanon på Israels middelhavskyst.

Hizbollah hævder at have ramt en våbenfabrik på militærbasen. Det fremgår ikke, om nogen er kommet til skade i angrebet, og Israel har ikke bekræftet, at angrebet har fundet sted.

Angrebet finder sted, mens jøder i Israel og verden over markerer helligdagen Yom Kippur. Det er den helligste dag inden for jødedommen.

Fredag aften opfordrede Hizbollah civile israelere, der bor i det nordlige Israel, til at holde sig på afstand af netop israelske militærbaser.

Den militante bevægelse beskylder det israelske militær for at udnytte civile indbyggere ved at have militærbaser "inde i flere nabolag i større besatte byer som Haifa, Tiberias og Akko".

Hizbollah har jævnligt angrebet Israel, siden den palæstinensiske bevægelse Hamas angreb Israel sidste år, og krigen i Gaza efterfølgende brød ud.

Israel har svaret igen med angreb den anden vej. Den seneste tid er situationen mellem Hizbollah og Israel dog eskaleret.

Det israelske militær har udført en stribe af luftangreb i Libanon og har også sendt soldater ind i nabolandet mod nord.

De seneste dage har der været meldinger om, at FN's fredsbevarende styrker er blevet beskudt af israelsk militær i det sydlige Libanon.

På grund af konflikten mellem Hizbollah og Israel er titusindvis af indbyggere i det sydlige Libanon og det nordlige Israel blevet fordrevet fra deres hjem.

/ritzau

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT