Kvinde forsøgte at smugle truede skildpadder til Canada i kajak

12. OKT 2024 • 03:35UDLAND

Med 29 æskeskildpadder skjult i sokker i taske ville kinesisk kvinde med kajak smugle dem fra USA til Canada.

En kinesisk kvinde har fredag erkendt sig skyldig i at forsøge at smugle 29 amerikanske æskeskildpadder fra USA til Canada i en oppustelig kajak.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

Den 41-årige kvinde Wan Yee Ng, som er kinesisk statsborger, blev om morgenen den 28. juni anholdt i byen Canaan i den amerikanske delstat Vermont.

Ifølge de amerikanske grænsemyndigheder var hun inden anholdelsen på vej til søen Lake Wallace. Søen har en unik placering, fordi en del af grænsen mellem USA og Canada går igennem den. Den sydlige tredjedel af søen tilhører således USA og ligger i Vermont, mens de to nordlige tredjedele er inden for Canadas grænse.

Med sig havde kvinden en rejsehåndtaske med skildpadderne i. Hun havde angiveligt tænkt sig at tage tasken med ud i sin oppustelige kajak.

Amerikanske grænsepatruljebetjente var af canadisk politi desuden blevet underrettet om to andre mistænkelige personer. Heriblandt en mand, som menes at være gift med den kinesiske kvinde.

De to havde fra den canadiske side af søen samme morgen begivet sig ud på vandet i en oppustelig genstand.

Da betjente undersøgte kvindens taske fandt de 29 levende æskeskildpadder, som var pakket ind i 29 sokker.

Æskeskildpadder er truede, og ifølge AP sælges de på det sorte marked for omkring 1000 dollar per skildpadde. Det svarer til knap 7000 kroner.

Kvindens mobiltelefon blev efterfølgende beslaglagt. Her fandt myndighederne i hendes beskeder beviser for, at hun ville forsøge at smugle skildpadderne ind i Canada, så de efterfølgende kunne blive solgt i Hongkong.

Efter at Wan Yee Ng fredag erkendte sig skyldig, skal hendes straf udmåles, hvilket ventes at ske i december.

Strafferammen i sagen er på ti års fængselsstraf og en bøde på op til 250.000 dollar. Det svarer til omkring 1,7 millioner kroner.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT