Omstridt Trump-film lander i USA's biografer uden stort drama

12. OKT 2024 • 03:36UDLAND

"The Apprentice" har fået opmærksomhed for alt muligt andet end selve filmen, konstaterer amerikanske medier.

En omdiskuteret film om ekspræsident og nuværende præsidentkandidat Donald Trump landede fredag i USA's biografer.

Og noget tyder på, at filmen, "The Apprentice" af dansk-iranske Ali Abbasi, til måske vil blive husket for mange af de diskussioner, den udløste inden premieren - fremfor filmens reelle indhold.

Sådan lyder det i flere amerikanske medier.

- Det mest fascinerende ved "The Apprentice" er, at det er en af den slags film, der engang imellem dukker op, hvor omtalen af filmen får meget mere opmærksomhed end selve filmen, skriver onlinemediet HuffPost.

Donald Trump og hans stab har truet med at lægge sag an mod filmfolkene bag "The Apprentice", der lander under en måned før præsidentvalget i USA den 5. november. De har dog ikke gjort alvor af truslen.

Den store amerikanske avis The New York Times roser i vid udstrækning "The Apprentice". Avisen har i forbindelse med den amerikanske premiere også fremhævet filmen som en af deres foretrukne i denne uge.

Det lyder dog også, at filmen ikke kommer med de helt store overraskelser, i forhold til hvad den allerede har fået af opmærksomhed uden for biografen.

- "The Apprentice" lander i biograferne under en måned før det amerikanske præsidentvalg. Men det vil være at strække den at sige, at det her energiske, kvalmende sjove og samtidig dystre portræt af Donald Trump kommer som nogen stor oktober-overraskelse, skriver The New York Times.

- Den ægte Trumps reaktion på filmen indikerede, at der ville være store afsløringer, men de mest chokerende dele af filmen er allerede blevet fortalt alle mulige andre steder, lyder det videre.

Avisen The New Yorker hæfter sig ved, at skuespilleren Sebastian Stan ikke helt formår at indkapsle Donald Trumps karisma i filmen.

- Filmen dramatiserer Trumps vej mod toppen og hans moralske fordærv, men formår ikke at formidle hans tvivlsomme starpower, skriver avisen.

Donald Trump har ikke umiddelbart udtalt sig om filmen, siden den fredag fik landsdækkende premiere i de amerikanske biografer.

Instruktøren Ali Abbasi er født i Iran og uddannet fra Den Danske Filmskole.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT