Herlev imponerer på isen og bider sig fast i toppen

11. OKT 2024 • 21:56SPORT

Undertippede Herlev Eagles nedlagde førerholdet Aalborg Pirates og vandt for sjette gang i træk.

Ishockeyklubben Herlev Eagles opererer med et af Metal Ligaens mindste budgetter, men det er foreløbig ikke til at se på isen.

Den svenske træner Martin Gudmundsson har skruet et solidt og slagkraftigt hold sammen, der har gjort det overraskende godt i sæsonens første måneder.

Fredag aften vandt holdet for sjette gang i træk, da førerholdet Aalborg Pirates blev slået 5-3 i Herlev.

Dermed er Herlev på andenpladsen nu kun fire point efter Aalborg, der endda har spillet to kampe mere.

Igennem en årrække har klubbens ledelse været dygtig til at finde stærke udlændinge, og den trend ser ud til at fortsætte i denne sæson. Fire af de fem mål mod Aalborg blev scoret af importspillere.

Canadieren Maxime Trepanier slog takten an med 1-0-målet efter mindre end et minut. En anden canadier, Tim Daly, øgede til 2-0 senere i første periode.

I midterperioden tog svenskerne over. Nicklas Heinerö og Isak Skedung scorede hjemmeholdets mål nummer tre og fire, inden danske Oliver True gjorde det til 5-2 efter en halv times spil.

1056 tilskuere kunne se hjemmeholdet forsvare føringen gennem kampens sidste halvdel.

Aalborgs Kirill Kabanov skabte en smule spænding med sin reducering til 3-5 med syv minutter igen, og nordjyderne spillede i slutfasen uden målmand i en sidste satsning.

Men det sidste håb forsvandt, da Joonas Niemelä pådrog sig en udvisning godt et minut før tid.

I den anden ende af tabellen brød bundproppen Rødovre Mighty Bulls en stime på otte nederlag i træk ved at slå Rungsted Seier Capital 4-1 på egen is.