NHL-dansker taber til hold fra orkanramte Tampa Bay

12. OKT 2024 • 05:10SPORT

Tampa Bay besejrede Frederik Andersens Carolina, mens Nikolaj Ehlers spillede central rolle i Winnipeg-sejr.

Den danske NHL-målmand Frederik Andersen indledte sæsonen med et nederlag, da han og Carolina Hurricanes fredag - natten til lørdag dansk tid - havde besøg af Tampa Bay Lightning i verdens bedste ishockeyliga.

Kampen endte 4-1 til gæsterne, der allerede mandag var taget til Raleigh i North Carolina for at undgå eventuelt kaos forårsaget af orkanen Milton.

To af målene kom i kampens afslutning, hvor Carolina Hurricanes havde pillet Frederik Andersen ud for at have en ekstra markspiller på isen.

Dermed lukkede Frederik Andersen også blot to af de i alt fire mål ind, og han endte med en redningsprocent på over 90 procent.

35-årige Frederik Andersen er en erfaren herre i den nordamerikanske liga.

Han indledte NHL-karrieren hos Anaheim Ducks, inden han skiftede til Toronto Maple Leafs. Han været i Carolina siden sæsonen 2021-2022.

Carolinas næste kamp i NHL skulle egentlig have været endnu et opgør mod Tampa Bay Lightning - denne gang på Tampa Bays hjemmebane lørdag. Den kamp er dog på grund af orkanen Milton blevet udskudt til en endnu ukendt dato.

Tampa Bay ligger i delstaten Florida, mens Carolina Hurricanes har hjemme i byen Raleigh i delstaten North Carolina.

Også en anden NHL-dansker var i aktion natten til lørdag dansk tid.

Nikolaj Ehlers var således på isen for Winnipeg Jets, der på hjemmebane tog imod Chicago Blackhawks. 28-årige Ehlers var også involveret i en sen scoring, der faktisk viste sig at bane vej for en sejr til værterne.

Winnipeg var kommet bagud med 0-1 i anden periode og så længe ud til at måtte indkassere et nederlag. Men med godt et minut tilbage af tredje og sidste periode sendte Ehlers pucken mod mål.

Afslutningen blev reddet, men pucken røg ud til Mark Scheifele, der kunne gøre det til 1-1. Kampen måtte derfor ud i overtid, og her var Scheifele igen på pletten, da han scorede sejrsmålet til 2-1.

Winnipeg har dermed vundet sæsonens to første kampe.