Skidt afslutning koster Thorbjørn Olesen dukseplads i Paris

11. OKT 2024 • 19:38SPORT

Golfdanskerne er med i toppen i Open de France. Thorbjørn Olesen og Nicolai Højgaard ligger delt nummer fire.

Det så længe forrygende ud for Thorbjørn Olesen, der undervejs på anden runde af golfturneringen Open de France indtog førstepladsen alene, men to sløje sidste huller kostede for danskeren.

Olesen, der efter første runde af DP World Tour-turneringen lå på en delt førsteplads, gik fredagens runde i 69 slag - to slag under par på banen, der også blev spillet på under sommerens olympiske lege i Paris.

På de første 16 runder så det fremragende ud for den 34-årige dansker, der leverede fem birdies, men det blev forpurret på de sidste huller.

På hul 17 leverede danskeren en bogey, mens det blev til en dobbeltbogey på det sidste hul. Det rækker til en delt fjerdeplads i den samlede stilling inden weekendens to sidste runder - et slag bag de tre førende spillere.

Thorbjørn Olesen deler fjerdepladsen med fire spillere. En af dem er en anden dansker, Rasmus Højgaard, der fredag spillede sig op i stillingen efter en første runde på det jævne.

Rasmus Højgaards anden runde var på 66 slag, hvilket fordelte sig på syv birdies og to bogeys.

Det var noget bedre end hans bror, Nicolai Højgaard, der ellers lå på en delt fjerdeplads efter første runde.

Nicolai Højgaard gik fredag banen et slag over par. Særligt hul 18 kostede dyrt, hvor det blev til en triplebogey. Det sender Nicolai Højgaard ned på en delt 25.-plads inden weekenden.

Der er en del danskere, der blander sig i den øverste halvdel.

Rasmus Neergaard-Petersen ligger på en delt 17.-plads, mens Jeff Winther og Niklas Nørgaard Møller indtager en delt 36.-plads.

Den sidste dansker, Søren Kjeldsen, ligger længere nede i tabellen på en delt 78.-plads.

Open de France har aldrig haft en dansk vinder, men fem danske spillere er sluttet på andenpladsen. Senest i 2023, hvor Jeff Winther blev nummer to.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT