Sejrstørke får Færøerne til at fyre landstræneren

17. OKT 2024 • 09:01SPORT

Håkan Ericson er færdig som landstræner for Færøerne, der ikke har vundet en betydende kamp i to år.

Færøernes fodboldlandshold skal have en ny landstræner på sidelinjen, efter at fodboldforbundet onsdag aften valgte at skille sig med Håkan Ericson godt et år før kontraktudløb.

Svenskeren fik fem år i jobbet, men på det seneste har resultaterne ikke levet op til forventningerne, lyder begrundelsen i en meddelelse på forbundets hjemmeside.

Ericsons sidste fodaftryk blev en 1-1-kamp på hjemmebane mod Letland i Nations League.

- Selv om vores landshold er meget stærkt, er det samlede udbytte ikke tilfredsstillende. Vi ligger nederst i gruppen og har indtil videre ikke formået at vinde en kamp - heller ikke på hjemmebane.

- Under disse omstændigheder synes vi, det er bedst at få nye kræfter til at lede vores herrelandshold, siger forbundets formand, Christian Andreasen.

Håkan Ericson stod i spidsen for holdet i 34 betydende kampe og fik point i halvdelen.

Men Færøerne har ikke vundet i de seneste 12 opgør, hvor der har været point på spil. Seneste sejr kom i september 2022, hvor Tyrkiet blev slået 2-1 i Torshavn.

I Nations Leagues C-lag har færingerne spillet tre uafgjorte hjemmekampe mod Nordmakedonien, Armenien og Letland og tabt udekampen mod letterne.

U21-landstræner Eyðun Klakstein får ansvaret for holdet i de sidste to Nations League-kampe i november.

Tre danskere har tidligere været landstræner for Færøerne. Det er Allan Simonsen (1994-2001), Henrik Larsen (2002-05) og Lars Olsen (2011-19).

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT