Canadisk ishockeyikon når milepæl i målrig NHL-sejr

17. OKT 2024 • 07:45SPORT

Som den kun tiende spiller i historien nåede Sidney Crosby 1600 point i NHL. Lars Eller lavede en assist.

I to årtier har Sidney Crosby været en af NHL's største profiler, og nu kan han skrive endnu en markant bedrift på sit omfattende ishockey-cv.

Natten til torsdag dansk tid rundede han 1600 point som den kun tiende spiller i NHL-historien i Pittsburgh Penguins' overtidssejr på 6-5 over Buffalo Sabres.

Milepælen blev nået, da han assisterede holdkammeraten Bryan Rust til reducering til 1-2 efter 11 minutters spil.

Siden lagde den 37-årige canadier også op til Evgeni Malkins 4-3-scoring, inden Crosby selv afgjorde kampen til 6-5 i overtiden og dermed nåede op på 1602 point.

Det bringer ham i en eksklusiv klub med legendariske ishockeynavne. Tidligere har Wayne Gretzky, Jaromir Jagr, Mark Messier, Gordie Howe, Ron Francis, Marcel Dionne, Steve Yzerman, Mario Lemieux og Joe Sakic føjet sig til listen.

- Det er bare en ære at være en del af den gruppe. Men skal jeg være ærlig, har jeg ikke tænkt så meget over det. Forhåbentlig er der mere tid til at reflektere over det senere, siger Crosby til nhl.com.

Pointene er fordelt på 593 mål og 1009 assister og omfatter kun kampe i NHL's grundspil. Han har gennem årene lavet yderligere 201 point i slutspillet.

Den mangeårige holdkammerat Evgeni Malkin lavede i øvrigt sit NHL-mål nummer 500. Den 38-årige russiske veteran står i alt noteret for 1307 point.

Også Pittsburgh Penguins' danske indslag, Lars Eller, bidrog til festen mod Buffalo Sabres, da han lagde op til Jesse Puljujärvis udligning til 3-3 med en præcis tværaflevering. Det var Ellers tredje point i fem kampe i denne sæson.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT