Dansk baneprofil grubler over favoritværdighed før VM-finale

16. OKT 2024 • 22:34SPORT

Frederik Rodenberg er i tvivl om, hvor 4000 meter-holdet står i forhold til briter efter nem semifinalesejr.

Den danske banekvartet kan glæde sig til at køre finale i 4000 meter holdforfølgelsesløb ved VM i Ballerup torsdag aften.

Det gjorde danskerne sig fortjent til, da de indhentede de schweiziske modstandere i semifinalen, men det betyder også, at hjemmeholdet ikke fik sat en tid.

Derfor kan det svært at vurdere, hvor holdet står i forhold til finalemodstanderen fra Storbritannien ifølge 26-årige Frederik Rodenberg, der var med til at sikre den danske finaleplads.

- Følelsen var god. Vi kørte meget stærkt, og det er sindssygt positivt. Men det er lidt en underlig følelse, fordi vi hentede Schweiz så hurtigt, så vi fik utrolig meget læ på de sidste par omgange op til dem.

- Så det er lidt svært at finde ud af, om vi kørte for hurtigt eller ej, siger Rodenberg.

22-årige Tobias Aagaard, der blev skiftet ind til at køre semifinalen i stedet for Rasmus Lund, stemmer i.

- Det er en lidt sjov situation, fordi vi ikke fik kørt et fuldt holdløb, og det lignede ikke, at briterne kørte fuld gas i deres holdløb.

- Så det er svært at sige. Vi matchede hinanden ret godt i kvalifikationen, så jeg tror, at det bliver en tæt finale, siger Aagaard.

Ud over at danskerne ikke fik sat en tid i semifinalen, er der også et tvivlsspørgsmål omkring Frederik Rodenberg, der lige er vendt tilbage fra en ankelskade, der kostede hans deltagelse i sommerens OL i Paris.

Men trods tvivlen har Rodenberg en god følelse frem mod torsdagens finale.

- Jeg tror, at vi står fint. Min fornemmelse er, at vi har kræfterne til at slå briterne. Men igen - vi står lidt et sjovt sted, fordi jeg lige er kommet ind igen efter OL, så vi er ikke helt sikre på, hvor jeg står henne.

- Vi ville faktisk gerne have haft nogle svar i det her løb (semifinalen. red.). Og det fik vi ikke helt, fordi vi ikke kørte løbet færdigt.

- Men vi mangler i hvert fald ikke hestekræfter, så vi skal bare hjem og have lagt en plan, siger Rodenberg.

Han har svært ved at sætte ord på, hvor han står efter sin tilbagevenden.

- For at være ærlig ved jeg det ikke. Jeg har ikke trænet særlig meget de seneste måneder, for det har jeg ikke været i stand til. For et par uger siden, tænkte vi ikke, at det var en mulighed, at jeg skulle køre VM.

- Det er lidt et spørgsmålstegn, men jeg har været bedre kørende, end vi havde forestillet os, siger Rodenberg.

På baggrund af de sidste test op mod VM, blev det vurderet, at Rodenberg var klar til at køre.

Mændenes finale i 4000 meter holdforfølgelsesløb begynder torsdag klokken 19.27.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT