Israel har måske dræbt Hamas-lederen i Gaza

17. OKT 2024 • 18:25UDLAND

Israel holder vejret, mens patologer og tandlæger undersøger, om Hamas-leder Sinwar er dræbt.

Israelske medier er begyndt at citere anonyme kilder for at sige, at israelske soldater har dræbt Yahya Sinwar, leder af Hamas, i Gazastriben.

Reuters citerer kilder i Gaza for at sige, at noget tyder på, at Sinwar er død.

Men Israels militær og politi har udsendt en erklæring, hvori det bliver slået fast, at det lig, der mistænkes for at være Sinwar, endnu ikke er identificeret som den døde Hamas-leder.

Indtil nu er de første af flere test blevet gennemført for at identificere liget, hedder det ifølge avisen Times of Israel i en erklæring.

- Tandfotografier er sendt til politiets laboratorie for at blive undersøgt. Og nu gennemføres dna-test. Når vi er færdige, vil det være muligt at bekræfte, om han er elimineret, hedder det.

Liget er en af tre Hamas-mænd, der blev dræbt af israelske soldater onsdag i Rafah i det sydlige Gaza.

Ligene blev fundet torsdag.

Tv-stationen Channel 12 har ifølge Times of Israel rapporteret, at soldater åbnede ild "mod en gruppe terrorister i stueetagen af en bygning".

Da de senere trængte ind i bygningen, kunne de se, at en af de dræbte "meget lignede" Sinwar.

Yahya Sinwar har været leder af Hamas siden begyndelsen af august, efter at den hidtidige leder, Ismail Haniyeh, blev dræbt ved et bombeattentat i Teheran, Irans hovedstad.

Israel regner den knap 62-årige Sinwar som bagmanden bag Hamas-angrebet på Israel den 7. oktober i fjor, da Hamas trængte ind i Israel fra Gaza og dræbte 1200 mennesker.

250 mennesker blev taget med til Gaza som gidsler.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT