Ikonet Shohei Ohtanis homerun-bold slår rekord på auktion

23. OKT 2024 • 11:25SPORT

Den heldige griber af Shohei Ohtanis 50. homerun i sæsonen har scoret 30 millioner kroner på auktion.

Mange amerikanske baseballfans har gribehandske på, når de overværer MLB-kampe på stadion. Og det kan være en god investering at øge sine chancer for at gribe et homerun. I hvert fald hvis man griber det fra den rigtige spiller på det rigtige tidspunkt.

Det gjorde en fan, da det japanske baseballikon Shohei Ohtani midt i september skrev MLB-historie ved at blive den første spiller nogensinde til at nå 50 homeruns og 50 vundne baser i et grundspil.

Den fan, som greb bolden fra homerun nummer 50, har netop solgt bolden på auktion til 4,39 millioner dollar. Det svarer til godt 30 millioner kroner.

Beløbet er det største nogensinde for en bold på tværs af alle sportsgrene, skriver Reuters.

Den tidligere rekord var tre millioner dollar for den bold, som var Mark McGwire lavede homerun nummer 70 med i 1998-sæsonen.

Salget af Ohtanis homerun-bold har dog ikke været uden bøvl for griberen. En 18-årig fan mente, at han var den retmæssige ejer af bolden, som alle rækker ud efter, når den kommer flyvende.

Han lagde sag an for at stoppe auktionen, men da auktionshuset Goldin landede en aftale med alle parterne i søgsmålet, kunne auktionen gennemføres.

Angiveligt skulle Ohtanis klub, Los Angeles Dodgers, have tilbudt griberen af bolden 300.000 dollar, godt to millioner kroner kort efter det historiske homerun. Men det blev altså afvist, og auktionen viste, at det nok var et klogt træk.

Ohtani er en rekordernes mand i baseball og amerikansk sport generelt. Forud for denne sæson skiftede den unikke tovejsspiller fra lokalrivalen Los Angeles Angels til Los Angeles Dodgers.

Det gjorde han på den største kontrakt i historien i amerikansk sport. Hans tiårige kontrakt har en værdi af 700 millioner dollar, svarende til mere end 4,8 milliarder kroner.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT