Der er døde og sårede i angreb mod flyproducent tæt på Ankara

23. OKT 2024 • 20:37UDLAND

Mindst fem er blevet dræbt i angreb nær Ankara. Både Nato og Putin udtrykker støtte til Tyrkiet.

Et angreb har fundet sted ved et stort statsligt fly- og forsvarsselskab nær den tyrkiske hovedstad, Ankara. Mindst fem er blevet dræbt og 22 såret.

Det oplyser Tyrkiets indenrigsminister, Ali Yerlikaya, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Der var både en eksplosion og flere skud i området.

Billeder, som er blevet verificeret af Sky News, viser en svært bevæbnet mand med et automatvåben i et indgangsområde. Der er også billeder af en kvindelig formodet gerningsperson.

To formodede gerningspersoner blev ifølge indenrigsministeren dræbt.

Angrebet blev "højst sandsynligt" udført af personer fra Kurdistans Arbejderparti (PKK), der er på EU's terrorliste og siden 1984 har kæmpet i et væbnet oprør mod tyrkiske myndigheder. Det siger ministeren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

PKK har ikke taget skylden for angrebet.

Angrebet sker, samtidig med at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, onsdag har holdt et møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin, som fordømmer angrebet og udtrykker støtte til Tyrkiet.

Også Nato-generalsekretær Mark Rutte har udtrykt støtte til Tyrkiet, som er blandt alliancens største miltære magter.

- Jeg har lige talt med præsident Erdogan om terrorangrebet i Ankara. Mit budskab var klart: Nato står sammen med Tyrkiet, skriver Rutte på det sociale medie X.

Angrebet er sket ved selskabet Turkish Aerospace Industries' hovedkvarter, som ligger omkring 40 kilometer uden for Ankara.

Ifølge det statsejede tyrkiske nyhedsbureau Anadolu er redningstjenester blevet sendt til stedet.

Nogle medier har meldt om en gidselsituation og et selvmordsangreb. Men meldingerne er ikke blevet bekræftet af myndigheder.

Billeder fra den tyrkiske tv-kanal NTV viser en stor røgsky uden for indgangen til stedet.

Eksplosionen skal være sket omkring klokken 16.00 lokal tid - altså klokken 15.00 dansk tid.

Turkish Aerospace Industries, også kaldet Tusas, beskrives af Reuters som et af de vigtigste selskaber i Tyrkiet inden for forsvar og luftfart. Det er ejet af den tyrkiske stat og den tyrkiske hærs fond. Det har over 10.000 ansatte.

Det producerer blandt andet Kaan-kampflyet, som er Tyrkiets første nationale kampfly.

En stor handelskonference for forsvars- og flyindustrien finder denne uge sted i Istanbul. Her har Ukraines udenrigsminister, Andrij Sybiha, deltaget.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT