Dansker vandt VM-guld: Endelig er jeg blevet stabil

25. SEP 2024 • 13:45SPORT

Simon Andreassen har endelig fundet stabilitet i sine præstationer. Nu skal VM-guld følges op med mere metal.

Den danske mountainbikerytter Simon Andreassen er glad for, at han i 2024 endelig har fundet den nødvendige stabilitet i sine præstationer, når han konkurrerer mod resten af verdenseliten.

Sæsonen kulminerede søndag, da energibundtet fra Svendborg vandt VM-guld på maratondistancen ved verdensmesterskabet i Snowshoe i USA.

Tidligere i 2024 vandt han EM-guld på sprintdistancen, og han strøg også til tops i en World Cup-afdeling i Brasilien i april.

Mountainbikerytteren føler, at han har fundet opskriften, der kan bringe flere sejre med sig i de kommende år.

- Jeg har opnået et af mine store mål ved at vinde VM, men jeg mister ikke sulten af den grund. Jeg vil gerne opnå flere store resultater.

- Et af mine store mål har været at få mere stabile præstationer gennem en hel sæson, og det har jeg først for alvor opnået i år. Så det vil jeg gerne bygge videre på, for kan jeg også være stabil i de kommende år, så venter der flere sejre og gode resultater.

- Det er bestemt realistisk, for jeg synes, at jeg har fundet den rigtige opskrift på at få tingene til at fungere for mig over længere perioder, siger Simon Andreassen.

Paradoksalt nok kommer succesen på bagkant af, at han efter skader og skuffelser ændrede træningsvaner og tilgang.

Han fandt glæde i at træne mindre og leve mindre restriktivt. Et skridt ud af elitesportens hamsterhjul og evige jagt på marginaler.

- Jeg kan mærke, at 99 procent af præstationen sidder i mit hoved. Er jeg glad og har overskud, kører jeg stærkt. Hvis jeg ikke er glad, er det ligegyldigt, hvor meget og hvor hårdt jeg har trænet, siger Simon Andreassen.

Tidligere i år deltog han ved OL i Paris. Her var han uheldig med en punktering på et ubelejligt tidspunkt og sluttede på 12.-pladsen.

Det langsigtede mål er olympisk revanche i Los Angeles i 2028.

- Der er lang tid til, men det er det, jeg kigger henimod. Heldigvis er jeg i en sportsgren, hvor der løbende er mange vigtige konkurrencer, jeg kan fokusere på, men hvis jeg kigger ud i fremtiden, så er det OL, der er det største mål for mig, siger Simon Andreassen.

Den 26-årige fynbo har ikke haft tid til nogen stor fejring efter VM-guldet i søndags.

Han var træt efter den hårde konkurrence, og den følgende dag brugte danskeren på at rejse sammen med sit hold, så han er klar til sæsonens to sidste World Cup-afdelinger.

- Mandag stod på ikke ret meget andet end at rejse, og det var måske ikke det, jeg havde mest lyst til efter at vundet VM. Der ville jeg hellere bare være gået rundt i regnbuestriber og have det sjovt.

- Nu skal jeg lige have rundet sæsonen af, og så har jeg ikke taget stilling til, hvad der skal i de kommende måneder, ud over at jeg skal hjem til Danmark og slappe af, for det har været en virkelig lang og hård sæson. Der har været fuld tryk på siden januar, siger Simon Andreassen.

Sæsonens to afsluttende World Cup-afdelinger afvikles i amerikanske Lake Placid og canadiske Mont-Sainte-Anne de kommende to søndage.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT