Israel kørte 88 palæstinensiske lig ind i Gazastriben på lastbil

25. SEP 2024 • 15:14UDLAND

Sundhedsmyndigheder i Gaza nægtede at modtage 88 lig, hvis ikke Israel kunne oplyse deres identitet og alder.

Israel har onsdag udleveret ligene af 88 palæstinensere, der er blevet dræbt under Israels militære offensiv i Gazastriben.

Ligene lå på en lastbil, da de blev kørt ind i Gaza gennem en israelsk kontrolleret grænseovergang.

Områdets sundhedsministerium har nægtet at begrave ligene, før Israel afslører de afdødes identitet, og hvordan de blev dræbt.

Ifølge palæstinensiske embedsmænd var der dog ingen oplysninger om hverken ofrenes navne, alder eller de steder, hvor de døde.

Sundhedspersonalet på Nasser-hospitalet i Khan Younis har nægtet at modtage ligene og har opfordret Den Internationale Røde Kors Komité, ICRC, til at få Israel til at udlevere oplysningerne.

Embedsmænd fra Sundhedsministeriet bad chaufføren af lastbilen om at bringe ligene af de døde palæstinensere tilbage til den israelske grænseovergang, hvor han kom fra.

Lastbilen forlod derefter hospitalet.

Det fortæller lederen af det Hamas-styrede statsmedie i Gaza, Ismail al-Thawabta.

- De skal handle i overensstemmelse med den humanitære folkeret og på en måde, der bibeholder (ofrenes, red.) og deres familiers værdighed, sagde Ismail al-Thawabta til Reuters.

Røde Kors var ikke involveret i overførselsprocessen, oplyser organisationen.

- Vi gentager, at alle familier har ret til at modtage nye informationer om deres kære samt begrave dem med respekt og i overensstemmelse med deres traditioner, lyder det i en erklæring fra ICRC.

Områdets civile beredskabstjeneste har til opgave at finde forsvundne mennesker under murbrokker, på veje og i ødelagte bygninger i Gaza.

Den oplyser, at den har fået besked om omkring 10.000 mennesker, der er forsvundet under den næsten et år lange israelske offensiv i Gaza.

Gazas sundhedsmyndigheder oplyste tidligere onsdag, at mere end 41.000 palæstinensere er bekræftet dræbt under angrebet, som Israel indledte, efter at Hamas-krigere angreb israelske byer den 7. oktober sidste år, dræbte 1200 mennesker og tog omkring 250 gidsler til fange.

I de seneste dage har konflikten bredt sig til et andet stort område, idet Israel har indledt de største luftangreb på Libanon i næsten to årtier.

Angrebet er rettet mod Hizbollah-bevægelsen, som har sendt raketter mod Israel i solidaritet med palæstinenserne.

/ritzau/Reuters/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT