Eksperter: FCM har polstret sig til europæisk kampagne

25. SEP 2024 • 17:13SPORT

Hoffenheim er den første af otte modstandere for FC Midtjylland, der åbner Europa League-kampagnen onsdag.

FC Midtjylland har op til denne sæson hentet spillere fra en højere hylde, end man normalt ser, og holdet står godt rustet til at spille i Europa League.

Det mener Mikkel Bischoff, der skal dække FCM's premierekamp onsdag aften hjemme mod Hoffenheim som nyansat fodboldkommentator på Disney+.

Han peger på den polske EM-målscorer Adam Buksa og den tjekkiske EM-angriber Jan Kuchta som eksempler på spillere, man ikke tidligere så ryge til Herning.

- Det var jeg overrasket over. Jeg dækkede selv EM og så de her spillere. Og jeg har da tænkt, at de spillere, der gjorde det godt ved de store slutrunder også fra de mindre nationer, aldrig røg til Danmark.

- De spillere skiftede altid til klubber i større ligaer. Det vidner om nogle større økonomiske muskler hos FCM. Men det er også en anseelse af den danske liga, at FCM kan hente spillere fra den hylde, siger Bischoff.

Sammenlignet med FC København, der plejer at kunne hente de største navne til dansk fodbold, har FCM overgået rivalen fra hovedstaden i sommerens transfervindue, vurderer Bischoff.

- Jeg synes faktisk, at FCM står stærkest lige i øjeblikket, hvis man kigger på truppen. FCM har hentet spillere ind fra en højere hylde end FCK.

- FCM har virkelig været ambitiøse med sine indkøb og polstret sig meget til at spille europæisk, siger Bischoff.

Christian Poulsen, der også er nyansat fodboldkommentator på Disney+, er enig med sin kollega.

- FCM har gode muligheder for at få succes i Europa. Det virker som en høj hylde, de henter spillere fra. Det kører meget godt i Superligaen, og de får skrabet pointene sammen.

- Det bliver spændende at følge. Jeg forventer, at de vil spille en stor rolle i Europa League, siger Christian Poulsen.

FCM har også hentet spillere som Kevin Mbabu, Kristoffer Askildsen og Ousmane Diao, mens Christian Sørensen er hapset direkte fra rivalerne i FCK.

- FCM har en bred trup, der er gearet til det her. De har handlet godt ind. Der er nogle kræfter i gang i Herning, og de mener det virkelig.

- Det handler om at få integreret spillerne på holdet. Men det er en ny hylde, vi ser FCM hente spillere fra. Det er interessant for dansk fodbold, lyder det fra Christian Poulsen.

FCM's kamp mod Hoffenheim går i gang onsdag klokken 21 i Herning.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT