Jonas Wind sakker bagud: Tvivler på fremtid som 6'er

10. OKT 2024 • 14:00SPORT

Jonas Wind er rykket et skridt væk fra angrebspladsen og har fundet sig tilpas i en rolle som kreatør.

Da landsholdsangriberen Jonas Wind brød igennem på seniorniveau i FC København, var det i en tydelig rolle som spidsangriber.

Siden bliver han med stadig kortere mellemrum brugt i en rolle i rækken bag angriberne - typisk som en såkaldt 10'er, der prøver at udnytte rummet mellem modstandernes forsvar og midtbane til at lave ravage og kreere chancer.

Med en raffineret boldkontrol og sit gode blik for medspillerne passer Wind perfekt i en kreatørrollen som chanceskaber, medgiver han.

Landsholdsspilleren påpeger dog også, at han næppe kommer til at få udgangspunkt endnu lavere på banen, selv om man kan argumentere for, at han har evnerne til at være playmaker på den defensive midtbane.

- Jeg håber ikke, jeg ender som 6'er. Der kommer i hvert fald til at gå nogle år så. Jeg vil ikke afvise, at det kan ske, men jeg er nok for glad for følelsen af at score mål, og det passer jo ikke så godt med, hvis man skal stå og hænge som et anker på midtbanen, siger Jonas Wind.

Hjemme i tyske Wolfsburg er han røget ned i angrebshierarkiet, hvor cheftræneren har foretrukket hurtigere og mere bevægelige frontløbere. I stedet har Wind efter en sæsonstart på bænken slået sig ind på den offensive midtbane.

Han trives måske i virkeligheden bedst i den rolle. Det vidner to mål i den seneste bundesligakamp om, påpeger han.

- I min sidste kamp blev jeg brugt som en klassisk 10'er med to hurtigere angribere foran mig. Det passer godt til min spillestil.

- Jeg kan godt lide at falde ned i banen, uanset om jeg spiller enlig angriber eller er en af flere, men jeg kan allerbedst lide, når der er andre på linje eller foran mig, for så kommer mine kvaliteter bedst til sin ret. Så kan jeg droppe ned i banen, mens en anden kan stikke dybt, og så kan jeg finde ham, siger Jonas Wind.

- Det er vigtigt for mig at have medspillere i nærheden, som kan tage noget opmærksomhed, men som jeg også kan kombinere sammen med det. Det gør mig bedst, siger Jonas Wind.

På landsholdet kan han eksempelvis indgå i et kombinationsspil med Christian Eriksen for så at finde Rasmus Højlund med en stikning i dybden, eksemplificerer Wind.

I sidste sæson var han på banen i alle Wolfsburgs 34 bundesligakampe, og han startede inde i 31 af dem. Derfor havde den 25-årige dansker svært ved at forstå, hvorfor han startede ude i begyndelsen af denne sæson.

Han køber i hvert fald ikke cheftræner Ralph Hasenhüttls forklaring om en utilstrækkelig fysisk form.

- Jeg hørte, at jeg havde et efterslæb, da jeg kom tilbage efter to ugers ferie efter EM, men jeg kunne ikke selv mærke eller se, at jeg havde mistet formen på to uger.

- Jeg har hele tiden følt mig skarp, og jeg har trænet godt, men træneren har valgt nogle hurtigere og mere vævre typer i front. Den type er jeg jo ikke, og det er nok i virkeligheden forklaringen.

- Men kvalitet kan ikke holdes nede. Jeg er blevet ved med at træne godt, og jeg har grebet chancen, da jeg fik den, siger Jonas Wind, der har udnyttet to startpladser til at lave tre mål.

Han skal forsøge at fortsætte målformen, når Danmark lørdag aften møder Spanien i Murcia.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT