Bjorkstrands hold har fået historiens første kvindelige NHL-træner

9. OKT 2024 • 07:35SPORT

Oliver Bjorkstrands Seattle Kraken skriver NHL-historie med den første kvindelige assistenttræner nogensinde.

Danske Oliver Bjorkstrands Seattle Kraken får fremover selskab af en kvindelig assistenttræner på bænken.

32-årige Jessica Campbell skrev NHL-historie, da hun natten til onsdag dansk tid indtog en plads i boksen, da Seattle skulle møde St. Louis Blues.

Høje råb og jubel lød gennem arenaen - særligt fra trænerstaben - da hendes navn blev præsenteret.

Trods den historiske betydning var kampen en "almindelig dag på jobbet" for Campbell, sagde hun til nhl.com dagen før kampen.

- Jeg vil ikke forklejne det, men jeg har et stort fokus på at løse opgaven, og jeg ved, at det netop er det fokus, som har bragt mig så langt, lød det fra Campbell.

Det "giver hende brændstof" at vide, at hun gør en forskel.

- De børn, som er til deres første ishockeykamp, vil vide, at der er en kvindelig træner i boksen, og det betyder noget helt specielt for mig, sagde hun.

Campbell har i mange år spillet for det canadiske kvindelandshold og var med til at vinde sølv ved VM i 2015.

Fra 2019 til 2020 spillede hun for svenske Malmö Redhawks' 1. divisionshold, og hun har de seneste to sæsoner været assistenttræner for Coachella Valley Firebirds i AHL.

Dermed er det ikke første gang, at Campbell skriver historie, da hun med trænerjobbet for det californiske hold blev den første kvindelige træner i nordamerikansk professionel ishockey, skriver Aftonbladet.

Hun var også den første kvindelige træner ved et VM for mænd, da hun var en del af Tysklands trænerstab for to år siden.

Campbell førte ordet, da Seattle tog en timeout med 42 sekunder tilbage af kampen, hvor holdet jagtede en udligning. Det endte dog alligevel med et nederlag til St. Louis, der vandt 3-2.

/ritzau/tt/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT