Hizbollah tager ansvar for droneangreb mod Netanyahus hus

22. OKT 2024 • 14:44UDLAND

Ifølge Hizbollahs talsmand var angreb mod premierministers sommerresidens udført ene og alene af Hizbollah.

Hizbollah tager ved et pressemøde tirsdag ansvar for det droneangreb, der lørdag morgen ramte den israelske premierministers, Benjamin Netanyahu, sommerresidens.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet fandt sted i den nordlige kystby Caesarea, hvor en drone ramte residensen. Hverken premierministeren eller hans familie var i huset, og ingen kom til skade ved angrebet.

Ifølge Hizbollah-talsmand Mohammed Afif tager Hizbollah "helt, fuldkommen og alene ansvar for Caesarea-operationen, der havde Netanyahu som mål", lyder det på pressemødet.

Efter angrebet kaldte den israelske premierminister det en "fejl" af Hizbollah at gå efter hans hus og kaldte dem i samme ombæring "Irans stedfortræder".

Det lød videre fra Israels side, at bagmændene ved angrebet vil betale "en høj pris".

Det lyder videre, at den israelske hær (IDF) har tilbageholdt "nogle af" den shiamuslimske grupperings soldater, men kommer ikke ind på hvor mange der er tale om.

- I forhold til spørgsmålet om de fanger, fjenden har, vil jeg sige: Jeg ved, at fjenden ikke overholder krigens love og de internationale konventioner, men den har stadig ansvaret for de tilfangetagnes velbefindende, lyder det fra Hizbollah-talsmanden.

Det forlyder fra det franske nyhedsbureau AFP, at den israelske hær har udført et angreb mod det område, hvor Hizbollah afholder pressekonference, mens konference er i gang.

Kort før angrebet havde IDF advaret om, at området i de sydlige forstæder til Beirut ville blive angrebet, og journalister, der var til stede ved pressemødet, skyndte sig derfor at forlade området.

Benjamin Netanyahu har tirsdag besøg af den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken. De to mødes i Jerusalem. Udenrigsministeren vil forsøge at genoplive forhandlinger om våbenhvile og er derfor på rundrejse i Mellemøsten.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT