Politikere er tavse om deres egen sløjfede skatteregning

22. OKT 2024 • 14:05ERHVERV/POLITIK

I 12 år har Folketingets politikere fået skattefri kørselsgodtgørelse ved en fejl, og det skal gøres lovligt.

Ingen fra Folketingets ledelse vil udtale sig om, at de vil ændre loven, fordi politikere har nydt godt af en skattefordel, som de ikke var berettiget til.

Stik imod loven har nogle folketingspolitikere siden 2013 kørt rundt til møder i hele landet og fået skattefri kørselsgodtgørelse - hvilket de kun måtte gøre i egen storkreds.

Fejlen har anslået ført til udbetalinger for cirka fem millioner kroner til folketingsmedlemmer, som der egentlig skulle være betalt skat af.

Formand for Folketinget Søren Gade (V) ønsker ikke at udtale sig om sagen og henviser til sine tidligere skriftlige citater.

Han står som formand bag lovforslaget, men afviser interview, hvilket de andre medlemmer af Folketingets ledelse heller ikke ønsker.

Der er tale om Leif Lahn Jensen fra Socialdemokratiet, Karina Adsbøl fra Danmarksdemokraterne, Karsten Hønge fra SF og Lars-Christian Brask fra Liberal Alliance.

Forslaget er blevet forelagt Udvalget for Forretningsorden, hvor de resterende partier i Folketinget har plads - undtagen De Radikale.

Oplysningerne er lagt frem på Folketingets hjemmeside, efter at det blev omtalt i Frihedsbrevet mandag. Lovforslaget blev oprindeligt fremsat 10. oktober

I en mail har Søren Gade (V) tidligere fremhævet, at det ikke kommer til at koste skatteyderne ekstra penge, da "pengene allerede er afsat og udbetalt".

Han har afvist, at politikernes pludselige interesse for at lovliggøre kørslen bunder i, at politikerne er blevet kontaktet af Skat. Det skyldes i stedet, at Folketingets Administration gik reglerne igennem.

Politikerne slipper for et eventuelt skattesmæk, da Folketingets Præsidium - som er den øverste ledelse - har fremsat lovforslaget, der fremover giver lovhjemmel og "sikrer skattefrihed".

De fleste arbejdstagere kan få kørselsgodtgørelse af deres arbejdsplads, hvis de kører i egen bil i forbindelse med arbejdet.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT