Stigende fragtrater får Mærsk til at løfte forventninger

21. OKT 2024 • 18:46ERHVERV/POLITIK

Mærsk opjusterer og regner nu med et driftsresultat på op mod 39 milliarder kroner for hele året.

Et stærkt tredje kvartal og en fortsat krise i Det Røde Hav har fået den danske rederigigant Mærsk til at tro på et bedre 2024.

Mandag opjusterer koncernen sine forventninger til året som helhed. Det oplyser Mærsk i en selskabsmeddelelse.

Selskabet regner nu med et driftsresultat på 5,2 til 5,7 milliarder dollar, hvilket i danske kroner svarer til cirka 35,8 til 39,3 milliarder.

Tidligere troede Mærsk på et driftsresultat på mellem tre og fem milliarder dollar.

Når en krise i Det Røde Hav, der er en af verdens travleste handelsruter, har en positiv indvirkning på branchen, skyldes det, at det har fået fragtraterne til at stige.

Og det er godt nyt for rederierne, der kommer til at tjene flere penge af den grund.

Raterne er steget, fordi krisen har fået mange rederier til at omlægge deres ruter, så de i stedet sejler syd om Afrika.

Når skibe omdirigeres, er det med til at trække kapacitet ud af markedet, og det er med til at øge fragtpriserne, som altså øger rederiernes omsætning.

Mærsk er et af mange selskaber, der på grund af risikoen for angreb i Det Røde Hav valgte at sende sine skibe på en længere omvej.

Beslutningen blev taget, efter at et Mærsk-ejet skib blev angrebet af Houthi-bevægelsen på den travle rute.

Det førte i første omgang til en suspendering af sejladsen i området i 48 timer. Den udmelding blev efterfølgende ændret til at gælde på ubestemt tid.

I forbindelse med opjusteringen har Mærsk også løftet lidt af sløret for, hvordan resultaterne i tredje kvartal har set ud.

Rederiet har i perioden omsat for 15,8 milliarder dollar svarende til knap 109 milliarder kroner. Opgørelsen er dog baseret på foreløbige tal, der endnu mangler at blive revideret, fastslås det.

Den endelige kvartalsrapport offentliggøres efter planen den 31. oktober.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT