Afløser for kommunal socialdemokratisk stemmesluger er fundet

21. OKT 2024 • 18:06ERHVERV/POLITIK

Karsten Thomsen er mandag blevet udpeget som Birgit S. Hansens afløser som Frederikshavn Kommunes borgmester.

Byrådet i Frederikshavn Kommune har mandag ved et ekstraordinært byrådsmøde valgt Karsten Thomsen fra Socialdemokratiet som borgmester i kommunen. Det skriver TV2 Nord på sin hjemmeside.

Frederikshavn Kommune bekræfter nyheden på sin hjemmeside.

Karsten Thomsen overtager posten fra stemmeslugeren Birgit S. Hansen (S), der forlader posten som borgmester til fordel for et job i Kommunernes Landsforening (KL).

- Tillid, det håber og tror jeg på, at den kommende tid i byrådet kommer til at bære præg af, siger Karsten Thomsen ifølge TV2 Nord.

Ifølge mediet skal han kun være borgmester i lidt over et år. Ved kommunalvalget, der afholdes 18. november 2025, bliver Anders Brandt Sørensen spidskandidat for Socialdemokratiet i Frederikshavn Kommune.

Karsten Thomsen bliver ifølge Frederikshavn Kommune formand for Økonomiudvalget i kommunen.

Tidligere i oktober meddelte Birgit S. Hansen, at hun ville stoppe som borgmester med det samme til fordel for et job som KL's repræsentant for grøn trepart.

Hun havde allerede tidligere meddelt, at hun ikke ville genopstille ved næste kommunalvalg.

I KL skal hun hjælpe kommunerne med at omlægge arealer og fremme den grønne omstilling.

Birgit S. Hansen har været Frederikshavns borgmester siden 2014 og var blandt landets største stemmeslugere ved både kommunalvalget i 2017 og 2021.

Ved valget i 2021 stemte 40,5 procent i Frederikshavn Kommune personligt på Birgit S. Hansen. Det blev kun overgået af Christina Krzyrosiak Hansen (S) i Holbæk Kommune.

Fire år tidligere stemte 42 procent i Frederikshavn Kommune på Birgit S. Hansen, hvilket gjorde hende til kommunalvalgets største stemmesluger i 2017.

I Frederikshavn har Birgit S. Hansen i år haft rigeligt at se til med en forgældet havn. Kommunen overtog tidligere på året ledelsen af havnen og en gæld på godt 1,6 milliarder kroner.

Sagen har skabt frustration hos borgere og politikere, der frygter for store besparelser i kommunen.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT