Konkurrence: Skolebørn tegner fredsplakater

NOTITS | 3. OKT 2023 • 18:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
3. OKT 2023 • 18:00

For første gang deltager bornholmske skoler i Lions Clubs Fredsplakatkonkurrence.

Elever i 11 klasser fordelt på fem af øens skoler, har siden sommerferien haft travlt med at tegne og male hver deres fredsplakat ud fra temaet: "Dare to Dream" – "At turde drømme".

Det oplyser Carsten Clemmensen fra Lions Club Rønne i en pressemeddelelse.

De fem deltagende skoler er Åvangsskolen, Paradisbakkeskolen, Kongeskærskolen, Svaneke Friskole og Sydbornholms Privatskole. Her skal der vælges en vinderplakat fra hver af de 11 deltagende klasser.

De 11 vinderplakater bliver udstillet på Rønne Bibliotek i uge 42 og 43. Her vil et dommerpanel, bestående af Karina Skibby, Ben Woodhams og Christian Heide Pedersen, udvælge den plakat, der går videre til den landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks bud på årets fredsplakat.

– I Lions Club Rønne er man rigtig glade for, at det er blevet muligt at vise de 11 vinderplakater frem på Rønne Bibliotek i 14 dage. Forhåbentlig vil plakaterne sætte mange tanker i gang hos de mange bornholmere, der forhåbentlig kommer forbi biblioteket for at se elevernes arbejder. Og det er lige præcis det, der er formålet med denne tegnekonkurrence, at få skabt en dialog omkring begrebet fred, skriver Carsten Clemmensen.