Katastrofetema på weekendens spejderlejr

Katastrofetema på weekendens spejderlejr
Privatfoto.
NOTITS | ABONNENT | 16. MAJ 2023 • 14:14
Af:
Sarah Thun Madsen
NOTITS | ABONNENT
16. MAJ 2023 • 14:14

Fra fredag til søndag samledes 40 spejdere i alle aldre fra både DDS og KFUM til spejderlejr med katastrofetema. Desuden deltog 15-20 ledere og hjælpere med både udfordringer og støtte til de mange deltagere.

Her lærte spejderne blandt andet at lave transportabelt bål, et primitivt kompas og en bæresele til personredning, ligesom de lavede masser af mad over bål, sov i telt og der blev både afviklet aldersspecifikke programpunkter såvel som fælles hygge for alle aldersgrupper.

Med faciliteterne på Spejdercenter Rømeregård kunne også de små spejdere overnatte med brug af sovesale. Det valgte alle de deltagende ulveunger at gøre, skriver Henry Jespersen i en mail til Tidende.

– Ulveungerne har haft opgaver med forhindringsbane, at kende de forskellige træer, lave abemad og komme gennem et minefelt. Derudover at kunne de mest enkle knob.

I søndagens program var der samarbejde mellem de små og de store spejdere. Et løb hvor hvert hold skulle udnævne deltagere med forskellige handicaps. Det kunne være en spejder med et ben, en med en arm, en hørehæmmet, en stum, og det tildelte handicap skulle fastholdes under hele løbet.

Lejren sluttede med præmier og patruljer ved middagstid søndag.

Hos bævere/ulveunger blev turneringen vundet af Ulvene fra Klemensker KFUM-spejder. Hos de store spejdere blev turneringen vundet af Ka-oskalkunerne fra DDS-spejderne, Rønne.