Hver femte elev dumpet i dansk eller matematik

NYHED | 26. SEP 2023 • 06:59
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
26. SEP 2023 • 06:59

Omkring 20 procent af i alt 195 elever i 9. klasse forlod i sommer den bornholmske folkeskole med dumpekarakter i enten dansk eller matematik. På Søndermarksskolen i Rønne dumpede hele 30 procent af afgangsklasserne i 2023 i et af de to fag. På landsplan gjaldt det cirka 10 procent af eleverne, viser data fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Det fortæller DR.

Regionskommunens skolechef, Jesper Stjernfeldt Petri, og formand Signe Ballegaard Schmidt fra Bornholms Lærerforening er enige om, at tallene ser bekymrende ud. De er også enige om, at der kan ligge flere årsager bag.

– Vi har brug for et fagligt løft – det kan vi jo læse ud af de her tal – og vi har brug for at øge elevernes trivsel, og det kræver altså, at vi er nogle mennesker på skolerne, som kan løfte opgaven sammen med forældrene og børnene, siger Signe Ballegaard Schmidt til DR.

Dansk og matematik er afgørende at bestå for at blive optaget direkte på en ungdomsuddannelse.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning