Adventsgaver for næsten 100.000 kroner på vej til familier

NOTITS | ABONNENT | 22. NOV 2022 • 11:53
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
22. NOV 2022 • 11:53

Luthersk Mission uddeler blandt andet madvarer til 74 ansøgere.

 

Der er adventsgaver på vej til 74 bornholmske familier. Giveren er Luthersk Missions Børn og Unge Bornholm i samarbejde med Luthersk Mission på Bornholm, der har sørget for, at alle ansøgere får en gave, selvom Bornholm i første omgang var tildelt færre hjælpepakker, end der var ansøgninger.

– Bornholm var i første omgang tildelt 50 hjælpepakker, men da der indkom 74 ansøgninger, og vi gerne ville hjælpe alle, spurgte vi landsorganisationen om mulighed for at udvide puljen, der skulle uddeles her på øen. Det var muligt, og det glæder os i projektudvalget, siger udvalgsmedlem og præst i LM-kirken Østbornholm Anders Solgaard i en pressemeddelelse.

Cirka 30 unge mødes og samler pakkerne, og i de kommende dage vil modtagere kunne hente deres gaver i Rønne, Nexø, Aakirkeby og Østerlars. Pakkerne indeholder madvarer, gavekort, juleting og spil eller legetøj.

Adventsgaverne er et led i Luthersk Missions Børn og Unges landsindsamling. Uddelingen på Bornholm har fået knap 60.000 kroner fra indsamlingen. Derudover har Lumi Genbrug i Nexø doneret 10.000 kroner, og der er kommet gaver og rabatter fra lokale leverandører til pakkerne. I en del af gaverne vil der være gavekort til lejrophold for børn i familien, så uddelingen til de 74 modtagere har en samlet værdi på cirka 95.000 kroner.

Gaverne er ikke lige store, da børnefamilier prioriteres højst, og der ses også på, hvor mange børn der er i hjemmet.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?