Traditionsrig virksomhed flytter

Traditionsrig virksomhed flytter
– Vi ser en forretningsmulighed i at udleje mere materiel til kunder på havnen, siger Martin Ransted. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 28. MAJ 2023 • 15:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. MAJ 2023 • 15:30

På Rønne Havn er der ikke længere plads til Bornholms Elektromotor, som i løbet af sommeren flytter til Lillevangsvej, men firmaet åbner samtidig en afdeling til udlejning af offshore-udstyr fra mindre lokaler på havnen.

Rønne Havn har vokseværk, og en af de bygninger, der snart må falde for at gøre plads til de nye oplagsarealer til vindmølledele, er Bornholms Elektromotors hjemsted på Sydhavnsvej.

Virksomhedens 11 medarbejdere er i gang med at forberede flytningen til nye lokaler i den anden ende af Rønne.

– Vi skal være ude 31. juli, siger direktør Martin Ransted til Tidende.

Bornholms Elektromotors nye lokaler på Lillevangsvej har tidligere tilhørt Tømrerfirmaet Ejvind Nielsen, og der er lidt mindre plads til rådighed, end man har været vant til på havnen, oplyser Martin Ransted videre.

Alt udstyr skal dog ikke med til de nye omgivelser. Bornholms Elektromotor holder fast i en mindre tilstedeværelse på Rønne Havn ved at åbne en afdeling på Skansevej 10. Her vil firmaet blandt andet udleje løftegrej, lysmaster og generatorer, som kan anvendes af de offshore-selskaber, som lejer sig ind på Rønne Havns arealer.

– Vi kan se i krystalkuglen, at der i de kommende år vil komme en lang række anlægsaktiver på Bornholm, så vi mener, at det er et godt tidspunkt at udvide på, siger Martin Ransted.

Tilskud til generator

I udlejningsbutikken vil man kunne leje en ny generator, som Bornholms Elektromotor har investeret i efter at have fået økonomisk støtte fra projektet "Klar til Energiø Bornholm", som råder over en pulje med anlægstilskud.

– Vi ser en forretningsmulighed i at udleje mere materiel til kunder på havnen og har derfor ansøgt om støtte til en generator, der er større end dem, vi udlejer i dag, fortæller Martin Ransted.

Lejere af sådan en generator vil typisk bruge strømmen derfra til at teste deres udstyr, mens det ligger på havnearealet, oplyser direktøren.

Puljen, der kan dække 50 procent af anlægsomkostningerne, er endnu ikke udtømt. Hvis man vil vide mere om mulighederne for at søge om tilskud, anbefaler projektleder Allan Funch Kofod fra projektet "Klar til Energiø Bornholm", at man kontakter Business Center Bornholm.

75 år

– I projektet er der søgt midler hjem til virksomhederne, og det giver så god mening, at disse midler er med til at minimere noget af den risiko, som virksomhederne tager på forkant af Energiøen, og de vil tage del i de kommende erhvervsmuligheder, udtaler Allan Funch Kofod i en artikel, som energiø-projektet har delt med Tidende.

Bornholms Elektromotor, der fejrede 75-års jubilæum sidste år, har ligget på Rønne Havn siden 2009. Virksomheden har de seneste år opbygget en ny kundegruppe, når skibe har været på Bornholm i forbindelse med offshore-aktivitet eller havneudvidelsen.

Ud over udlejning af materiel har det flytteklare firma haft flere andre opgaver i forbindelse med vindmølleprojekterne, for eksempel test og sikkerhedstjek af udstyr.