Kristoffer popper op med brød og boller

Kristoffer popper op med brød og boller
Kristoffer Schriver poppede fredag eftermiddag op med bageriudsalg i butikken Klodekær i Lille Madsegade i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
BAGER | RØNNE | ABONNENT | 22. OKT 2021 • 17:30
Holger Larsen
Journalist
BAGER | RØNNE | ABONNENT
22. OKT 2021 • 17:30

28-årige Kristoffer Schriver har en passion for det nordiske bagværk og debuterede fredag med sit mikrobageri.


Mikrobageriet Ruglig poppede fredag eftermiddag op hos kunsthåndværkbutikken Klodekær i Lille Madsegade i Rønne.

Manden bag er 28-årige Kristoffer Schriver, der i maj flyttede ind sammen med kæresten Line lidt længere henne i gaden.

– Vi mødte hinanden i København. Jeg havde aldrig været på Bornholm, før jeg mødte Line, der er bornholmer. Men jeg blev hurtigt glad for øen og kunne godt se mig selv bo herovre. Vi havde det begge sådan, at nu havde vi boet i byen i nogle år, og det havde været sjovt. Nu savnede vi noget natur, noget ro og måske noget nærvær. Og indtil videre virker det som en god beslutning, siger Kristoffer Schriver.

Det er en passion

Line Køhlert læser til sygeplejerske, mens Kristoffer Schriver inden flytningen til Bornholm blev færdig med sin uddannelse som professionsbachelor i oplevelsesøkonomi. Han arbejder som afløser hos Bornholmslinjen, og nu hvor det bliver lavsæson, har han tid til at gøre noget ved sin store interesse. At bage.

– Det er en passion, som er vokset frem i de seneste år. Jeg vil gerne prøve det af. Så jeg arbejdede sidste år som frivillig i et af Malmøs bedste bagerier. Der lærte jeg mere om håndværket og om, hvordan det er at være i et bageri og producere i større mængder, og i et par måneder i sommer var jeg bager på et af de bornholmske hoteller, fortæller Kristoffer Schriver.

Rønnes nye mikrobager er vokset op i Malmø, hvor har har boet i det meste af sit liv, og han kalder sig skandofil med stor interesse for det nordiske bagværk.

Et hul i markedet

Ruglig solgte ved premieren surdejsbrød, boller og snurrer, og det vil Kristoffer Schriver gøre igen ved forskellige lejligheder.

– Det bliver måske fra et fast lokale, måske fra forskellige steder. Det ved jeg ikke helt. Men planen er at holde brødudsalg i nogle timer og så melde det ud nogle dage i forvejen. Man kan kalde det en pop op-bager, siger Kristoffer Schriver, der har lejet sig ind i et køkken for at kunne lave bagværk i lidt større stil.

– Det er for sjov, vil jeg næsten sige. Og så mener jeg, at der et hul i markedet for denne type "surdejsbagerier", som der er mange af København, og som vi herovre har i Svaneke og Tejn, men endnu ikke i Rønne. Jeg har ikke økonomi til at åbne et bageri, og det har jeg heller ikke erfaring nok til. Men det kan være en måde at få skabt sig et navn på og få prøvet det af, og så er det noget, jeg kan lave ved siden af mit arbejde på færgerne, siger Kristoffer Schriver.