Hennings sidste tur med Tina

Hennings sidste tur med Tina
R48 Tina er bygget i Rønne i 1976. Den var hjemmehørende i Hundested, da Henning Finne købte kutteren i 1989. Foto: Holger Larsen
NYHED | ABONNENT | 9. SEP 2023 • 11:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. SEP 2023 • 11:00

Henning Finne har fisket med R48 Tina siden 1989 – hans sidste tur med kutteren gik til ophugning i Nexø. Men det er ikke helt slut med fiskeriet.

– Jeg havde en rigtig hyggelig tur, som jeg tog alene. Jeg gjorde båden ren, støvsugede, vaskede ned. Der var nogle, der rystede på hovedet. Men jeg havde det godt med at aflevere den i fin stand.

Det fortæller Henning Finne om sin sidste tur med fiskekutteren R48 Tina – fra hjemhavnen Hasle til Nexø Havn. Her tager Henning Finne mandag eftermiddag et sidste kig på den kutter, som han har fisket med siden 1989.

Østbornholms Bådebyggeri står for ophugningen, og nu står kutteren skrællet for alt inventar, maskine, instrumenter, metaller med videre. Tilbage står skroget, som er af glasfiber, og tirsdag går turen til deponering hos Bofa.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.