– Vi havde mindst 15 kunder sidste sommer, som spurgte efter kød fra frilandsgrise. Flere af dem vil kun købe svinekød, hvis det er friland. Så nu køber vi et kuld eller to og ser, hvordan det går, siger Lene Andersen, der sammen med Keld Andersen overtog Glasergård i 2018 og åbnede gårdbutik i 2020.
Fra 1. januar 2022 er Glasergård gået fra tre til en åbnedag om ugen. Lene Andersen (billedet) passer gårdbutik og telefon, mens Keld Pedersen tager sig af dyrene. Foto: Jacob Jepsen Foto: Jacob Jepsen
Dyrevelfærd i højsædet
Dyrevelfærd er det centrale omdrejningspunkt på Glasergård, siger Lene Andersen. Alle dyr på gården har adgang til inde- og udearealer året rundt. Kalvene fødes omkring gården, hvor de og moderkoen kan tilses både ved fødsel og efterfølgende. Kalvene går sammen med deres mor i minimum det første halve år af deres liv, og kvæget går på græs fra først i april måned til først i november. I samme periode udfører Keld og Lene Andersens kvæg naturpleje ved Ols Kirke og ved Mamrelund i Allinge.