Firma lukker ned

Firma lukker ned
Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 29. NOV 2022 • 13:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
29. NOV 2022 • 13:00

Hundested Fiskeexport vil modtage og levere fisk på Bornholm.

 

Bornholm Fisk lukkes ned pr. 1. december 2022. O.V. Jørgensen – Hundested Fiskeexport A/S fører aktiviteterne på Bornholm videre. Det betyder, at der ikke sker ændringer i service for kunder og leverandører.

Det oplyser Mette Lizzi Hoffmann Jørgensen, administrerende direktør i A/S O.V. Jørgensen Hundested Fiskeexport, i en pressemeddelelse.

O.V. Jørgensen skriver i et brev til kunder, leverandører og interessenter:

"Som følge af faldende fiskemængder på Bornholm har vi, for fortsat at kunne betjene alle vores kunder og leverandører på Bornholm, set os nødsaget til at foretage en omstrukturering i vores søsterselskab Bornholm Fisk A/S".

Det forklares i brevet, at afdelingen i Rønne fortsat vil være åben, og blive betjent af Bornholm Fisk A/S nuværende medarbejder, der fortsætter i A/S O.V. Jørgensen Hundested Fiskeexport.

"Vi vil fortsat modtage og levere fisk på hele Bornholm", fremgår det.

Etableret i 2013

Bornholm Fisk blev etableret i 2013 af A/S O.V. Jørgensen og E. Espersen A/S til at kunne varetage modtagelsen af fersk fisk på Bornholm. Man sammenlagde dermed de to parters hidtidige aktiviteter på området for at effektivisere driften og nedbringe omkostningerne på grund af de reducerede landinger af fersk fisk.

Bornholm Fisk startede med fiskemodtagelser i Rønne, Nexø og Tejn, mens modtagelserne i Hasle, Listed, Aarsdale, Snogebæk og Svaneke blev lukket. Siden lukkede afdelingen i Tejn og i foråret 2022 førte de fortsatte reduktioner i fiskekvoterne til, at Bornholm Fisk lukkede modtagestedet i Nexø.

A. Espersen trak sig ud af ejerkredsen i 2021, hvorefter Bornholm Fisk har været ejet af OVJ Holding ved O.V. Jørgensen og Mette Lizzi Hoffmann Jørgensen.