Angoralands sidste sæson: 'Vores besøgssted med dyr og gårdbutik lukker helt'
I år er sidste chance for at besøge Angoraland og komme helt tæt på dyrene. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

TURISME | VESTERMARIE | GRATIS
14. JUL 2021 • 11:56
Henrik Nielsen
Journalist

Angoralands sidste sæson: 'Vores besøgssted med dyr og gårdbutik lukker helt'

Der er gået 26 år, siden Kirsten og Bjarne Munkholm Hansen åbnede Angoraland med kaninhøj, gårdbutik og kosmetikproduktion i Vestermarie. I sommer er der åbent som normalt, men senest efter efterårsferien forventer parret at afvikle de fleste aktiviteter, hvorefter Angoraland lukker helt.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vi startede bogstavelig talt på bar bund. Der var ingen lokaler, og der var kun et fladt, udyrket areal rundt om ejendommen. Vi havde i forvejen haft angorakaniner i næsten 10 år, og disse havde deres plads i trådbure i stalden. Vi blev dog hurtigt enige om, at noget skulle ændres, fortæller parret i pressemeddelelsen om begyndelsen i 1995.

Der blev lavet en kaninhøj på cirka 60 kvadratmeter med omrids som Bornholm, og burene med kaniner blev tømt ud på højen for at give kaninerne en anden oplevelse af livet i Angoraland. Der blev også indrettet butikslokaler og værksted til fremstilling af mælkebaseret kosmetik.

– Kosmetikken blev lavet af gedemælk fra egne malkegeder og er nu endt som en økologisk kosmetikserie med cirka 50 produkter, der selvfølgelig alle er godkendt og under stadig kontrol af EU-laboratorie, fortæller parret.

I garnproduktionen fik angorakaninerne følge af mohairgeder og merinofår, der tilsammen leverer fiber, uld og garn til gårdbutikken, hvor Kirsten Munkholm Hansen i alle årene selv har farvet garnet, strikket, vævet, filtet og solgt garn og færdige produkter.


I alle år har Kirsten Munkholm Hansen selv farvet garnet, strikket, vævet, filtet og solgt garn og færdige produkter. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

– Nu har vi så rundet de 26 år som budbringer af gode dyreoplevelser til et utal af gæster, og nu ser vi så tiden komme, til at vi selv får muligheden for at besøge såvel Bornholm som andre spændende steder, også om sommeren, fortæller Kirsten og Bjarne Munkholm Hansen.

Inden de bliver rigtige pensionister, holder de dog åbent i hele sæson 2021.

– Vi forventer senest efter efterårsferien at afvikle det meste af aktiviteterne, hvorefter vores besøgssted med dyr og gårdbutik lukker helt, fortæller de.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder